Tvingas stänga. För tuff konkurrens gör att Aydin Havak tvingas stänga efter 30 år. Foto: Lotten Engbom

Nu säljs den sista vurren i korvmojen i Arninge

Aydin Havak har drivit korvmojen i Arninge centrum i 30 år. Nu tvingas han stänga.

  • Publicerad 16:00, 9 feb 2018

Korvmojen i Arninge centrum har varit etablerad i centrumet sedan 30 år tillbaka. Men innan månadens slut tvingas kiosken att bomma igen.

– Jag har sålt korvar här i 30 år, men nu går vi inte runt längre, säger Aydin Havak som äger korvmojen.

Aydin Havak menar att anledningen till att man nu tvingas stänga ner korvmojen beror på den hårdare konkurrensen de senaste åren och att Ica Kvantum som ligger i samma byggnad säljer korv för billigare priser.

– Det känns inte alls bra det här. Det är jobbigt att man satsat så många år på kunder och produkter. Jag har jobbat väldigt hårt, så detta känns som ett straff.

"Har inte hunnit tänka"

I nuläget ser framtiden oviss ut för Aydin Havak.

– Jag vet inte vad som ska hända nu. Jag har inte hunnit tänka. Det är svårt att bestämma sig för vad man ska göra när man är irriterad.

En korv i Aydins korvkiosk kostar 15 kronor, på Ica Kvantum kostar en korv 10 kronor. Om köper man fler korvar blir det ännu billigare per styck i mataffären.

Kunderna vill ha korv

Ica Kvantum i Arninge började sälja korv för två år sedan på kundernas förfrågan, menar Pablo Lindqvist, butikschef för Ica Kvantum i Arninge.

Vi började sälja korv då många kunder bett om att vi skulle bedriva korvförsäljning. Och vi har haft samma priser sedan dag ett, säger Pablo Lindqvist, butikschefen för Ica Kvantum Arninge.

Vidare menar Pablo Lindqvist att man inte känt till att korvmojen ska läggas ner.

– Jag hade ingen aning om att han ska stänga ner. Och som sagt, vi har bara utgått ifrån kundförfrågan. Vi har inte reflekterat över huruvida det påverkat korvkiosken. Han har heller aldrig talat med oss om detta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täbybor efter bilbränderna

Nyheter "Har tänkt att det inte ska kunna hända här" Bilbränder två nätter i rad, det är något som sticker ut enligt polisen i Täby. Kommunen har varit förskonad från just bilbränder – och nu oroas en del Täbybor av utvecklingen.torsdag 18/10 16:33

Flera mobiler och Ipads stulna på skola

Nyheter "Man söker just efter vittnen" Under dagen ska flera elever ha blivit av med sin mobiler och Ipads. Polis är på skolan just nu och pratar med vittnen.torsdag 18/10 15:07