Omdiskuterad. A House på Östermalm är en av fastigheterna som sålts. Foto: Sacharias Källdén

Nu säljs "Stockholms fulaste byggnad"

Akademiska hus meddelar under måndagen att de säljer två av sina fastigheter i centrala Stockholm.

  • Publicerad 11:10, 15 jul 2019

Akademiska hus skriver i ett pressmeddelande att de tecknat avtal med Balder om försäljning av två av sina fastigheter. Den ena är den över 10 000 kvadratmeter stora betongbyggnaden på Östermalmsgatan som tidigare var hemvist åt Arkitekturskolan på KTH och som ett antal gånger utsetts till Stockholms fulaste.

Sedan skolans flytt 2015 har istället A House, en mötesplats för bolag och entreprenörer inom framför allt mode, mat och media, huserat i lokalerna.

Enligt meddelandet tar Balder över samtliga befintliga hyreskontrakt i oförändrad form.

A House ska bli Östermalms nya mötesplats

Den andra fastigheten är Tre Vapen 7 på Linnégatan som uppfördes 2004 och innefattar totalt 11 700 m2 fördelade på två huskroppar och fem våningsplan. Idag hyrs fastigheten till största delen av Stockholms Konstnärliga Högskola, men även Tysk-Svenska Handelskammaren och IVL Svenska miljöinstitutet finns bland hyresgästerna.

– Vi är nöjda med överenskommelsen. Balder är en långsiktig och stabil aktör och vi är övertygade om att de tillsammans med befintliga verksamheter kommer att förvalta och ytterligare utveckla fastigheterna på ett mycket bra sätt, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus, i pressmeddelandet.

Balder tillträder de två fastigheterna den 1 oktober 2019.

Fula Arkitekturskolan ska bli fina "A house"