Nu satsar kända burgargänget på korv: "Vi är inga pionjärer"

Korv med hög kötthalt, mjukglass, vegetarisk korv. Snart öppnar nytt korvhak på Kungsholmen.

  • Publicerad 17:50, 13 maj 2017

I början av juni öppnar korvbaren Dogfood, Flippin´ burgers-grundaren Jon Widegrens nya ställe, på Industrigatan 2. I det nybyggda husets bottenvåning håller man på med inredningen.

– Vi fick nycklarna för en vecka sedan, säger driftchefen Isac Ferner, som även var med och startade Flippin´ Burgers på Kungsholms strand 2012.

– Det känns fint att vara tillbaka i området, jag hoppas verkligen att grannar hittar hit och att det blir kvarterskrog, säger Isac Ferner.

Fanns på menyn från början

Korv fanns på menyn redan 2012 – men då var det hamburgare folk kom till Flippin´ för att äta så de blev aldrig poppis. Tanken på ett renodlat korvställe har funnits i flera år. Dogfood samarbetar med korvproducenten Korvhantverk och korvarna som serveras kommer att ha hög kötthalt.

– Vi serverar mjölksyrade färskkorvar utan nitrit och andra tillsatser, säger Isac Ferner.

På menyn kommer det att finnas en fläskkorv, en nötkorv, en chorizo och en vegetarisk korv. Vad den senare kommer att bestå av eller vad det blir för tillbehör vill han ännu inte avslöja, men allt kommer att lagas från grunden.

Det kommer även gå att få en mjukglass och en öl eller ett glas vin i baren.

– Tanken från början var att hitta en riktig korvkiosk men vi hittade ingen bra och det visade sig bli för dyrt. Så nu blev det en korvkiosk med en bar inomhus. Man ska få lite kioskkänsla, det kommer gå att se in i köket, säger Isac Ferner.

"Inga pionjärer"

Han är noga med att de inte är ute efter att hitta en ny trend.

– Vi är inga korvpionjärer. Vi råkar bara vara bra på att göra mat som man äter med händerna. Jag hoppas inte att korv ska bli "det nya coola".

Dogfood kommer att ha öppet kvällstid, tisdag till lördag, till att börja med och rymmer 35-40 sittande gäster. Det kommer också att finnas ett "stå-område" i restaurangen.