Beautiful aerial view of Queens and Bronx from Helicopter.

Nu ska Annedal bli som Bronx - nya kvarteret heter "The Bronze"

Nu tas första spadtaget till ett nytt kvarter på Kraftsbodavägen i Annedal. Namnet – The Bronze, med inspiration av Bronx i New York.

  • Publicerad 19:52, 1 jun 2015

Det är inte första gången som New york används för att sälja in bostadsområden i Stockholm. Vem minns inte Midtown, som området vid Sveavägen skulle kallas. Och framgångsrika namnet Sofo på Söder är såklart en variant på Soho. För att nämna några. Nu är det dags igen. Ett nytt kvarter i Annedal ska heta The Bronze. Inspiration - The Bronx.

– Huset får en bronsskimrande fasad, istället för puts eller tegel täcks den helt av en metallegering som upplevs som brons. Namnet anspelar på the Bronx i New York och hur man bor där. Vi vill skapa unika byggnader, som känns urbana. Men det är mest en lek med ord, det finns redan en anglifiering i närområdet: Bromma Blocks, säger Rolf Alexander, marknadschef på Glommen Lindberg.

Vem ska bo i the Bronze?

– Projektet riktar sig till en yngre målgrupp, vi bygger ettor, minitvåor och en del treor. Så vi tror att det blir många förstagångsköpare och unga par.

Hur blir det att bo där?

– Vi lägger en hög nivå när det gäller inredning och känslan i lägenheterna. Det är Kod arkitekter som ritar huset. De boende får en gemensam takterrass högst upp med utsikt över hela området. Det blir häftigt. Det är ett tufft projekt. Och så lägger vi mycket pengar på fasaden.

Blir inte lägenheterna väldigt dyra då?

– Nej, bostäderna säljs ju till marknadspris så den kostnaden hamnar snarare på oss. Men för oss handlar det om att skapa en byggnad som sätter sig på platsen på ett fint sätt.