Kvarteret ska ligga intill E18 och bli en del av Barkarbystaden. Visionsbild: White Arkitekter

Nu ska Bas Barkarby börja byggas

Gymnasieskola, bibliotek och kontor. Det är några av verksamheterna som ska finnas i kommande Bas Barkarby, som nu börjar byggas utanför Barkarbystaden.

  • Publicerad 09:35, 4 apr 2019

Det nya kvarteret, Bas Barkarby, ska ligga intill E18 och kommande Veddestabron, och kommer att bli en del av Barkarbystaden.

Den första etappen av kvarteret består av runt 24 400 kvadratmeter, och kommunen ska hyra runt 11 000 av dem och göra plats för gymnasieskola, en multihall, bibliotek och andra kulturverksamheter.

De andra lokalerna kommer att användas till kontor, utbildning, restaurang och gym.

– Bas Barkarby kommer att bli en mycket viktig pusselbit i Barkarbystaden. Här kommer vi att se en naturlig mötesplats där utbildning, näringsliv, innovation och kultur arbetar tillsammans för att skapa goda synergieffekter för Barkarbystaden och dess omgivning, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

Det är företaget Atrium Ljungberg som ska bygga kvarteret i två etapper, och den första etappen ska börja byggas nu i april. Det planeras bli klart för inflyttning hösten 2021. Bas Barkarby är en del av Barkarbystadens andra etapp.

Så här är visionen att Bas Barkarby ska se ut från insidan. Visionsbild: White Arkitekter

Stockholm Direkt