Nu tar de populära elscootrarna plats i stadens garage också. Foto: Per Brandt

Nu ska bilister också välja elscooter

Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.

  • Publicerad 08:30, 17 nov 2018

De populära el-scootrarna som snabbt blivit ett vanligt inslag på stadens cykelbanor tar nu plats i tre av stadens p-garage. Arenagaraget under Tele2 Arena, p-huset David Bagare i City och Strandbergsdäcket på Kungsholmen.

Emils jobb: Jaga el-scootrar

Tanken är kort och gott att bilister ska parkera i garaget och sedan byta till elsparkcykeln när de tar sig till sin slutdestination i stan.

– I rusningstrafik kan de som kör mot stan på väg 73 välja att parkera bilen i Arenagaraget. Därifrån fortsätter de färden med elsparkcykel till jobbet i City. På så sätt går det mycket fortare att ta sig fram än att åka bil hela vägen och dessutom slipper bilisterna trängselavgifterna. Samtidigt bidrar hen till en bättre miljö i Stockholm, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd och styrelseordförande i Stockholm parkering, i ett uttalande.

Det här gäller för el-scootrarna i Stockholm

Satsningen är ett pilotprojekt som kommer pågå i ett år. Till en början kommer det placeras ut tio elscootrar i de tre garagen

– Samarbetet med Stockholm parkering är ett exemplariskt exempel på hur våra elsparkcyklar kan integreras i stadens infrastruktur med hjälp av en framsynt partner, säger Fredrik Hjelm, grundare och vd på Voi, i det gemensamma uttalandet. 

Ny el-scooterjätte etablerar sig i Stockholm

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.