Nu tar de populära elscootrarna plats i stadens garage också. Foto: Per Brandt

Nu ska bilister också välja elscooter

Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.

  • Publicerad 08:30, 17 nov 2018

De populära el-scootrarna som snabbt blivit ett vanligt inslag på stadens cykelbanor tar nu plats i tre av stadens p-garage. Arenagaraget under Tele2 Arena, p-huset David Bagare i City och Strandbergsdäcket på Kungsholmen.

Emils jobb: Jaga el-scootrar

Tanken är kort och gott att bilister ska parkera i garaget och sedan byta till elsparkcykeln när de tar sig till sin slutdestination i stan.

– I rusningstrafik kan de som kör mot stan på väg 73 välja att parkera bilen i Arenagaraget. Därifrån fortsätter de färden med elsparkcykel till jobbet i City. På så sätt går det mycket fortare att ta sig fram än att åka bil hela vägen och dessutom slipper bilisterna trängselavgifterna. Samtidigt bidrar hen till en bättre miljö i Stockholm, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd och styrelseordförande i Stockholm parkering, i ett uttalande.

Det här gäller för el-scootrarna i Stockholm

Satsningen är ett pilotprojekt som kommer pågå i ett år. Till en början kommer det placeras ut tio elscootrar i de tre garagen

– Samarbetet med Stockholm parkering är ett exemplariskt exempel på hur våra elsparkcyklar kan integreras i stadens infrastruktur med hjälp av en framsynt partner, säger Fredrik Hjelm, grundare och vd på Voi, i det gemensamma uttalandet. 

Ny el-scooterjätte etablerar sig i Stockholm