Snart ska det bli enklare att parkera vid Åkermyntan centrum. Det är en av de förändringar som centrumet står inför, menar fastighetschefen Andreas Wik. Foto: Mikael Andersson

Nu ska det bli lättare att hitta p-plats i Åkermyntan

Snart kan trafikkaoset på parkeringsplatsen vid Åkermyntans centrum vara ett minne blott. Nästa plan för centrumet är fler p-platser – och en ny ut- och infart.

  • Publicerad 11:55, 3 sep 2019

Att ta sig in och ut från parkeringen vid Åkermyntans centrum är inte helt lätt alla gånger, som många besökare säkert har märkt. En som också har märkt det är Andreas Wik, fastighetschef på Artmax som äger centrumet.

– Det finns många som är engagerade i vårt centrum och som hör av sig, det är bra att höra vad folk fångar upp. Parkeringen är en av sakerna, så i höst ska vi få till en ny utfart och fler parkeringsplatser, säger Andreas Wik.

Han säger också att de pratar med Preem om vad som ska hända med den obemannade macken bredvid centrumet, men att inget är bestämt än.

Artmax har ägt Åkermyntan centrum i ungefär ett och ett halvt år nu, men vad är planen för hur det ska se ut som fem år?

– Vi har sagt att vi inte bara vill komma hit och riva, ta in byggkranar och bygga ut, utan vi tycker det är ett bra närcentrum. Vi siktar på att lyssna på folk och göra små förbättringar varje år, säger Andreas Wik.

Han fortsätter:

– Nästa steg är att vi ska måla om, sätta upp ny skyltning och fixa möbler, både ute och inne. Det låg en gammal handelsträdgård här förut, så det vore trevligt med fler växter också.

Frågor om otrygghet

På sociala medier har det skrivits en del om att Åkermyntan känns otryggt, en bild som Andreas Wik till viss del delar.

– Det händer saker här, på samma sätt som på andra ställen. Min bild är att det mest rört sig om ungdomar som varit högljudda och ibland cyklar i centrumet.

Han säger också att de för en dialog med Rapid som står för säkerheten, men att de inte planerar på att sätta in fler ordningsvakter än de redan har. Däremot har Rapid förstärkt sin bevakning vid tidigare tillfällen, och Andreas Wik säger att de kan göra det igen vid behov.

"Är på uppsving"

De som handlar på Åkermyntan verkar nöjda med sitt centrum. På parkeringen står Birgitta Forsberg, som precis handlat mat.

– Jag tycker Åkermyntan är bra, lagom litet och det finns det mesta man behöver. Men det är lite trångt med parkeringsplats på fredagar, och det kan vara lite knöligt vid infarten, säger hon.

Inne i centrumet går Rebecka Brantsberg med sin sju månader gamla son i barnvagn. Enligt egen utsago handlar hon i Åkermyntan åtta gånger i veckan.

– Det känns som att Åkermyntan är på uppsving, det har varit lite tråkigt men blir bättre och bättre. Däremot så saknar jag skoaffären, och kanske några små specialistaffärer, säger hon.

Inne centrum står Rebecka Brantsberg med sonen Albin, 7 månader. Hon tycker att Åkermyntan blivit bättre och bättre. Foto: Mikael Andersson

Åkermyntan centrum är bra, tycker Hässelby strandsbon Birgitta Forsberg, men säger att det är lite trångt på parkeringen ibland. Foto: Mikael Andersson

Större förändringar längre bort

Vad det gäller butiker så öppnade nyss en nagelsalong, och första oktober slår en mobilreparationsbutik upp portarna. Annars väntar inga större förändringar för centrumet, menar Andreas Wik, men i och med alla bostäder som byggs i krokarna kan det hända mer i framtiden.

– Om fem, tio år, då kan vi ta ett större grepp och titta på om vi ska bygga ut, eller utöka med helt nya verksamheter.

Nu kan det kosta att skippa läkarbesöket

Nyheter Regionen föreslår straffavgift för ogiltig utevaro Region Stockholm vill införa en obligatorisk avgift på 400 kronor för den som uteblir från ett läkarbesök utan giltigt skäl. Nu ska frågan prövas i Hälso- och sjukvårdsnämnden.måndag 20/1 16:44

Då öppnar nya polishuset i Rinkeby

Nyheter Vill anställa lokalbor: "Vi behöver mer mångfald inom polisen" Till sommaren ska det nya polishuset i Rinkeby stå klart, efter flera förseningar. Rekryteringen av tio nya anställda till bland annat receptionen är i full gång, och det är Rinkebybor som polisen är...måndag 20/1 16:39

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt