Foto: Pereric Öberg/Svenska Aerobilder

Nu ska det byggas på Väppeby äng

Idag är Väppeby äng just en äng, men redan i vår kommer det att finnas både vägar och annan infrastruktur i området.

  • Publicerad 10:17, 16 mar 2017

Väppeby äng i Bålsta ska bebyggas. Och byggnationerna, eller i alla fall grunden, till byggnationen, kommer att påbörjas redan i vår. Kommunen kommer då att påbörja utbyggnad av gator, vatten och avlopp inom området. Dessutom kommer en ny fjärrvärmeledning att läggas ut med Centrumledens södra sida.

Flera byggherrar

Totalt rör det sig om tre byggherrar som kommer att bygga bostäder i området.

På ängen och utmed Centrumleden kommer Boklok och Håbohus att bygga omkring 250 bostäder. Boklok kommer att bygga både bostadsrätter och hyresrätter.

Det kommunala bostadsbolaget Håbohus kommer enbart att bygga nya hyresrätter inom sitt område. Entreprenör för kommunens arbeten är NCC.

Götenehus är den tredje byggherren som kommer att bygga i området.

Just nu håller området på att ställas om till en byggarbetsplats. Under byggperioden kommer gång- och cykeltrafikanter i området att påverkas.

– Vi vill be er följa de anvisningar som sker i området under byggnationen, vädjar Håbo kommun på sin hemsida.

Totalt kommer det alltså att röra sig om ungefär 300 nya bostäder på Väppeby äng. Det är fortfarande oklart när bostäder kommer att bli till salu, eller läggas ut för uthyrning.

Så kommer det byggas.

BoKlok kommer att bygga nya bostäder, det blir totalt 150 hyresrätter och bostadsrätter.

Håbohus kommer att bygga 100 nya hyresrätter inom sitt område.

Götenehus kommer att bygga 60 bostäder.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet