Kommunikationschef. Rekrytering pågår för att hitta Johan Elfvers efterträdare. Foto: Daniel Cannervik

Nu ska Elfver fokusera på Ekerös näringsliv i stället

Hallå där...Johan Elfver, som i sommar slutar som Ekerö kommuns kommunikationschef och blir näringslivschef i stället. Varför blir det så här?

  • Publicerad 10:53, 4 mar 2019

– Kollegan Stefan Pellén (nuvarande näringslivschef, red anm) har bestämt sig för att trappa ner och slutar till månadsskiftet maj-juni. Då har jag fått förmånen att utses till ny näringslivschef, säger han.

Hur ser du på att ta dig an näringslivet i stället?

– Jättespännande! När jag började 2007 fanns ingen näringslivschef, så jag skötte både information och hjälpte näringslivsrådet. Det känns kul att komma tillbaka till den frågan igen.

Finns det något särskilt område du vill fokusera på?

– Vi har ett mångfacetterat näringsliv med många företag inom många olika branscher, en stor bredd. Jag vill framförallt göra deras tillvaro lättare. När vi framtidsutvecklar kommunen ska näringslivsenheten vara en aktiv part.

Hur ser du på din tid som informations- och kommunikationschef?

– Det har varit väldigt lärorikt och spännande att jobba med så många olika frågor och hundratalet verksamheter. Inte minst kontakten med alla invånare. En spännande resa på många sätt.

Vad händer nu med kommunikationschefstjänsten?

– Tjänsten är utlyst och rekryteringen pågår.

Blir det lugnare för dig nu?

– Nej, man gör det så lugnt man vill ha det. Lugnt har jag inte tänkt mig, säger Johan Elfver.

KRÖNIKA: Hösten är mer nystart än årsskiftet

Krönika Drygt två veckor har gått sedan vi drog igång andra halvan av tidningsåret här på MälaröDirekts redaktion. Vi har samma arbetsplats, rutiner och personal som när vi för några veckor sedan stängde ner...fredag 16/8 7:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt