Arbete pågår. Nu ska farten sänkas på Vårbergsvägen. Foto: Sara Ringström

Nu ska farten sänkas och Vårbergsvägen bli säkrare

Har du passerat Vårbergsvägen på sistone och undrat vad det är som pågår egentligen? Här är svaret.

  • Publicerad 11:54, 18 okt 2017

– Vi gör åtgärder för att öka trafiksäkerheten på Vårbergsvägen och sänka hastigheten på vägen, säger Erik Söderberg, presstalesperson på trafikkontoret.

Det är på Vårbergsvägen, mellan Ekholmsvägen och Idholmsvägen, som arbetet pågår. Anledningen är att många gångtrafikanter springer över vägen på väg till skolan, samtidigt som bilar kör för fort på den breda vägen.

Lång väntan på säker skolväg till Västerholm

– Vi sätter upp ett staket längst mittremsan för att få folk, och i synnerhet barn, att använda gångtunneln istället för att springa över vägen. Vi ska även flytta busshållsplatsen så att den hamnar i höjd med Västerholmskolan, säger Erik Söderberg.

För att sänka bilarnas hastighet ska även nya filer målas längst vägen. Asfalteringen beräknas vara klar om två veckor, vecka 44 och målningen strax därefter.

Vårbergsvägen, som med nya bostäder planeras omvandlas till en mer stadsmässig stadsgata, kommer att förändras en hel del kommande år.

Bildspecial: Första titten på framtidens Skärholmen

– På sikt kommer vi att göra större förändringar och fler åtgärder. Men fram tills dess gör vi det här för att öka säkerheten, säger Erik Söderberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.