Nybygge. Ungefär så här ska förskolan Ringblomman se ut. Foto: illustration: Tengbom arkitektkontor

Nu ska förskolan på Ringvägen byggas

Den 5 april tas det första spadtaget för den nya förskolan Ringblomman på Ringvägen. Den ska skapa plats för 120 barn.

  • Publicerad 16:00, 29 mar 2019

Nu sätts arbetet officiellt i gång. Längs Ringvägen i Kungsängens centrum har lägenheter redan börjat byggas. Det ska bli över 400 lägenheter, så behovet av en ny förskola är stort.

Det första spadtaget för förskolan Ringblomman tas fredagen den 5 april, klockan 10.00. Vid spadtaget närvarar barn och pedagoger som representanter för verksamheten, kommunens utbildningschef samt representanter för Upplands-Bro kommunfastigheter och byggentreprenören Veidekke Bygg.

Trappor ger prägel

– Det här var ett av de första projekten som låg på mitt bord när jag började arbeta i Upplands-Bro 2015, så det känns väldigt roligt att vi börjar bygga, säger Kaj Söder, utbildningschef.

Marken där förskolan kommer att byggas lutar med en nivåskillnad på sju meter, och det kommer att ge huvudbyggnaden en särskild prägel med trappor och avsatser.

– Byggnaden blir något utöver det vanliga, men det är inte första gången som det byggs en förskola i två plan.

Kaj Söder är övertygad om att det kommer bli en förträfflig verksamhet på förskolan Ringblomman.

– Med den höga ambition och den kvalitet som förskoleverksamheter i Upplands-Bro kommun håller är jag övertygad att det här kommer bli väldigt bra. Det blir spännande att följa bygget och den nya verksamheten när den har flyttat in.

Ringblomman

Förskolan kommer att få sex avdelningar åt 120 barn med gemensam matsal och storkök.

Förskolan beräknas stå klar till hösten 2020.

Visa merVisa mindre

Stor stöld av fälgar

Tre ton aluminiumfälgar stals i helgen i Bålsta. Tjuvar klättrade in på Bålsta Bildemo och stal fälgar i massor.måndag 25/5 11:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt