Nu ska fula staketet bort från Odenplan

Äntligen händer det grejer på stängda soltrappan.

  • Publicerad 15:38, 8 jan 2018

När soltrappan stod klar 2016 så fick den först hållas stängd på grund av att den bedömdes vara en säkerhetsrisk.

– Vi tittar på trappan ur ett säkerhetsperspektiv eftersom vi är oroliga att folk ska klättra upp på taket av byggnaden, sa Ronnie Johansson på SL:s presstjänst, till StockholmDirekt då.

Äntligen! Nu öppnar soltrappan på Odenplan

Lösningen blev till slut ett tillfälligt staket, som var mer praktiskt än vackert, som fram tills nu suttit uppe. Under måndagen 8 januari började arbetet med att montera ned staketet.

Ny permanent lösning på gång

Därefter börjar arbetet med den nya permanenta lösningen, en höjning av fasaden från 1,3 meter till 1,7. På så vis ska det bli nästintill omöjligt att ta sig upp på taket. Notan för detta blir runt fem miljoner.

– Förhoppningen är att det ska vara klart till april då soltrappan ska öppna, säger Christian Hoffmann, pressinformatör på SL.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

SL har ansökt om bygglov för höjningen, men har ännu inte fått grönt ljus. Under byggtiden kommer två utgångar på station Odenplans södra del att vara stängda.

Staketet vid Odenplans soltrappa plockas ned. Foto: Linda Gren

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00

Vattenvarning vid Smedsuddsbadet

Nyheter För höga halter av bakterier – men stockholmarna badar på ändå Vattnet vid Smedsuddsbadet är "otjänligt" och staden avråder från att bada, men när StockholmDirekt besökte stranden badades det för fullt.onsdag 18/7 17:34