Idag. Hästhagsskolan som den ser ut nu. Foto: Erik Simander

Nu ska Hästhagsskolan bli dubbelt så stor

420 elever ska bli 900. Nu klubbas ett stor utbyggnad av Hästhagsskolan – till en prislapp om 306 miljoner.

  • Publicerad 09:48, 22 maj 2019

Farsta växer ständigt och antalet elever väntas öka kraftigt de kommande åren. "Fram till 2027 förväntas antal personer i åldern 6-15 år öka med cirka 1 200 från dagens nivå." skriver utbildningsförvaltningen i ett tjänsteutlåtande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hästhagsskolan har i dagsläget 420 elevplatser fördelat på två paralleller i årskurs F-6.

Om- och tillbyggnationen som nu väntas få grönt ljus av politikerna i utbildningsnämnden ger plats för cirka 900 elever, alltså en ökning med 480 skolplatser. I och med den ökningen planerar man att skolan ska få ett högstadium för elever i årskurs 7-9.

– Den befintliga byggnaden har ett visst kulturhistoriskt värde vilket gör att vi inte kan riva den. Därför ger planförslaget möjlighet till tre nya byggnader, sa Monica Strandgren på utbildningsförvaltningens lokalenhet i en tidigare artikel i SöderortDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De nya byggnaderna innefattar en utbyggnad av matsalen, en ny gympasal med omklädningsrum i anslutning till den gamla idrottshallen och en fristående byggnad med bland annat reception, elevkafé och bibliotek. Samtidigt konstaterar man att skolan idag är i dåligt skick och behöver renovering. Det hela kommer att kosta 306 miljoner kronor.

Tidplanen för hela projektet som innebär en upprustning av skolgården, färdigställandet av nya lokaler samt en ombyggnation av befintliga lokaler planeras vara klara att tas i bruk från och med årsskiftet 2022/2023.

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20

Ny chans till utomhusbio i Farsta Centrum

Nyheter Rösta på vilken film du vill se – Se filmen från vårens succé Succén med drive in-bion gav blodad tand. Nu satsar Farsta Centrum på en ny kväll utomhusbio.tisdag 25/6 12:58