Nylansering. Efter albumsläppet väntar "Pappa och sånt". Foto: Per Kristiansen

Nu ska hiphop-stjärnan bli kanonpappa

Niklas "Niello" Grahn är dubbelt aktuell. Nästa vecka lanseras podden "Pappa och sånt" och nyligen släppte han "Dahlia", en skiva fylld av historier som utspelar sig på Östermalm. Dessutom blir han snart pappa igen.

  • Publicerad 16:28, 14 jan 2020

Det är bråda dagar för Niklas Grahn, eller Niello som han kallar sig när han ger ut musik. Efter flera hitsinglar släpptes i slutet av 2019 debutalbumet "Dahlia" och nu hoppas han på så många spelningar som möjligt. Samtidigt väntar hans fru parets andra barn.

– Jag har förvarnat min bokare och får såklart ta en paus när det sker. Men just nu bokas det för fullt. Det är sådant flöde av nya släpp i dag och då är det extra viktigt att komma ut. Jag tror det var en stor anledning till att mina första släpp gick så bra, att jag spelade ute så mycket, säger han.

Sex, frigörelse och Tessinparken

Parallellt med musiken har Niklas skapat podden "Pappa och sånt" med radioprataren Calle Nilsmo. Duon gjorde tidigare podden "Känslor och sånt" och första avsnittet av nya podden släpps 22 januari.

– Vi insåg att det knappt finns några pappa-poddar. Vad gör en bra pappa och hur blir man en sådan? Vi intervjuar våra föräldraförebilder, barnmorskor och andra blivande pappor i samma situation för att ta reda på hur man blir en kanonpappa, förklarar han.

Ny podd, barn och debutalbum – Niklas, som tidigare ingick i hiphoptrion Stockholms boogie, är onekligen på en spännande och bra plats i livet just nu. Det finns egentligen bara en sak som tycks tynga honom och det är att han lämnat sitt älskade Östermalm.

– Det är skittråkigt, jag har bott på Östermalm sedan 2012 och älskar området. Men vi var tvungna att flytta för att vi behövde någonting större med ett andra barn. Jag kommer sakna Östermalm. Många av historierna på plattan är sprungna ur tiden på Gärdet. Men det blir säkert bra i Älvsjö också...

.