Beslut. En ny hundrastgård ska anläggas. Foto: Mostphotos

Nu ska hundar få kuta loss vid Lillsjön

Förslaget kom in från en boende vid Lillsjön och nu är beslutet taget. En hundrastgård om cirka 1000 kvadratmeter ska anläggas.

  • Publicerad 08:00, 6 okt 2018

Tekniska nämnden i Upplands-Bro kommun har fått i uppdrag av kommunfullmäktige att anlägga en hundrastgård i anslutning till Naturreservatet Lillsjön / Örnässjön, den södra delen. Det beslutades i det senaste sammanträdet den 19 september.

– I samband med beslutet om naturreservat runt Lillsjön/Örnässjön framkom önskemål från kommuninnevånare om hundrastgård, vilket vi lyssnat in, kommenterar Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Inget kopplingstvång?

Till bakgrunden för beslutet hör även en utredning kring möjligheten att inte behöva ha kopplingstvång på hundar i området. Men med hänsyn till att det finns flera promenadvägar och stigar, samt att Lillsjöskolan ligger i direkt anslutning, blev bedömningen att det inte är lämpligt att ha lösa hundar där.

I den inhägnade rastgården som ska anläggas kommer hundar kunna släppas lösa och springa fritt och leka på 1000 kvadratmeter.

Det kan i framtiden, om det finns behov av det, bli aktuellt att anlägga ytterligare sådana inhägnade hundrastgårdar i naturreservatet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu är det klart: det blir ett alliansstyre i minoritet

Det blir ett alliansstyre de kommande fyra åren. Fredrik Kjos (M), Moderaternas gruppledare, är vald till ordförande i kommunstyrelsen.onsdag 17/10 22:21

Nya regler – nu måste du gå på vänster sida

Från förvirring till klarhet. Från och med den här veckan gäller vänstertrafik för gångtrafikanter på gång- och cykelvägar.onsdag 17/10 13:47

Senaste numret

Bålstabladet