Säljer ut. Många hyllor på Kingswood gapar tomma. Om ett par veckor börjar Annika Sandquist ett nytt jobb. Foto: Daniel Cannervik

Nu ska Kingswood-Annika bistå andra butiker

Nästa vecka stänger inredningsbutiken Kingswood för gott. Nu ska Annika Sandquist stötta de andra centrumbutikerna som fastighetsförvaltare.

  • Publicerad 01:15, 26 mar 2019

Ekerö växer väldigt fort och vi kan i dagsläget inte tillgodose alla behov.

Annika Sandquist har just nu hektiska dagar med att sälja ut prylarna i sin inredningsbutik i Ekerö centrum. ”Nu är det fullt ös med utförsäljningen”, skriver hon i ett sms till Mälarö Tidning när en tid ska bokas för fotografering.

Med Kingswood har Annika Sandquist sålt inredningsprylar till Ekeröborna i sju år, men nästa vecka är den epoken i hennes liv slut.

”Ska bli spännande”

Den 8 april börjar hon sitt nya jobb, som fastighetsförvaltare åt centrumägaren Elisby Fastigheter.

– Det ska bli jättekul och spännande. Jag har nog en hel del att bidra med erfarenhetsmässigt. Eftersom de andra butikerna vet vem jag är kan man kanske få en annan relation, säger hon.

Som fastighetsförvaltare kommer Annika Sandquist att ha ansvar för Ekerö centrum, bland annat genom kontakt med hyresgästerna och kommunen.

Helt ny roll

– Det här blir en helt ny roll för mig, men jag kommer in med hyresgästernas perspektiv. Vad saknar till exempel kunderna i centrum? Vad kan hyresvärden bidra med för att göra Ekerö centrum mer attraktivt? Jag kommer in från en annan sida, med en annan kunskap.

Hur känner du inför framtiden med den utveckling som Ekerö centrum kommer att gå igenom de kommande åren?

– Vi behöver ett större centrum, det känns akut. Jag hör ju det från kunderna, om parkeringsproblemet till exempel.

Vid handelstoppar, som till exempel lönehelgerna, ser handlarna tydligt att Ekerö centrum inte räcker till, enligt Annika Sandquist. Vid dessa tillfällen väljer många att handla utanför kommunen, vilket är ett problem, menar hon.

– Ekerö växer väldigt fort och vi kan i dagsläget inte tillgodose alla behov. Men det kommer jag att få vara mer delaktig i nu.

Kommer du att sakna att driva butik?

– Ja, herregud. Jag har många stammisar som tycker att det här är jättetråkigt. Jag får så mycket kärlek från mina kunder, så jag får väl ta det som en liten egoboost att jag gjort ett litet avtryck på kartan. Det här är det roligaste jag gjort hittills, säger Annika Sandquist.

Vilken verksamhet som kommer att ta över Kingswoods lokaler är, enligt vad Mälarö Tidning erfar, ännu inte klart.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15