Klassiker. Krogen ligger ute på Blocket. Men ägarna vill helst inte prata om det. Foto: Elin Jonsson

Nu ska klassiska Söderkrogen säljas

Den klassiska krogen Bröderna Olssons Garlic & Shots på Södermalm ligger ute till försäljning.

  • Publicerad 19:46, 3 jan 2019

Nu ligger restaurangen Bröderna Olssons Garlic & Shots på Folkungagatan 84 ute till försäljning på Blocket. Utropspriset ligger strax under fem miljoner. Restaurangen som öppnade redan 1989 har drivits av bröderna Jonas Olsson och Ola Olsson under alla 30 år.

Mäklaren Nancy Lindgren berättar att bröderna beslutat sig för att sadla om, varva ner och kanske jaga lite mer.

– Det är ganska ovanligt att restaurangägare orkar hålla på så länge som 30 år, säger Nancy Lindgren och lägger till att hon varit i branschen ett bra tag och att restaurangmarknaden ser annorlunda ut idag och att det blivit svårare att få ekonomin att gå ihop.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bröderna Olsson Garlic & Shots lokal ligger ute för 4,9 miljoner kronor. Restaurangens namn och varumärke kommer ej ingå i affären – för den summan. Och vill man köpa loss konceptet "Garlic & Shots" får man punga upp 1,5 miljoner till.

– De har ju en till restaurang i London så då kan man köpa loss en del av det konceptet eller den kedjan liksom, säger Nancy Lindgren och lägger till:

– Dessvärre inte kan köpa loss exakt hela-hela namnet. "Bröderna Olsson" är ju liksom just dem så den delen av namnet eller konceptet kan man inte köpa.

När vi frågar Jonas Olsson om försäljningen blir hans svar:

– Jag har inget att lägga till. Allt står i annonsen. Inga kommentarer. Så länge det inte finns någon köpare finns det heller ingen försäljning. Vi kan höras senare om försäljning skulle bli aktuellt, säger han.