Nu ska Kungsholmens brandstation rustas upp och just nu letar man efter nya platser för tillfällig brandstation i området. Foto: Linda Gren

Nu ska Kungsholmens brandstation rustas upp

Nu letar Kungsholmens brandstation nya tillfälliga lokaler. Brandstationen ska renoveras och rustas upp för att brandmännen får en kortare utryckningstid.

  • Publicerad 16:50, 27 feb 2019

Målet med renoveringen av den kulturmärkta brandstationen är att förkorta tiden mellan larm till utryckning och för att skapa en mer inkluderande arbetsmiljö för brandmännen.

Bygget för Kungsholmen brandstation planeras starta någon gång 2020 och enligt enhetschefen Johan Berg på Kungsholmens brandstation letar de nu efter nya platser att ha en tillfällig brandstation.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi har pågående möten och dagsläget har vi inga konkreta förslag på var vi kan ha den tillfälliga brandstationen, men vi ska vara kvar på ön. Och vi kommer inte påbörja renoveringen innan vi hittat en alternativ brandstation här på Kungsholmen, säger Johan Berg och lägger till:

– Tredje man kommer inte påverkas av arbetet innan flytt eller under renoveringen. Vi kommer ha samma utryckningstider.

Upprustningen är kopplat till stadens mål om "Ett klimatsmart Stockholm" och "Ett ekonomiskt hållbart Stockholm" då energiförbrukningen för Kungsholmens brandstation också kommer ses över.