Satsning. Nya mötesplatser ska öka kvinnors inkludering och integration i samhället. Foto: Mostphotos

Nu ska kvinnor i Spånga-Tensta få fler mötesplatser

Seminarier och workshops runtom i Spånga och Tensta. Det vill stadsdelen nu satsa på för områdets kvinnor.

  • Publicerad 12:17, 31 jan 2018

Idén kom från början genom ett medborgarförslag om en föreningsoberoende mötesplats för kvinnor i Spånga-Tensta. När förvaltningen nu utrett förslaget har man kommit fram till att man under 2018 ska satsa 200 000 kronor från stadsdelsnämndens demokratimedel på kvinnorna i området.

– Vi tror på ett stort intresse. Vi vet att kvinnor har behov av att mötas över stadsdelsgränser och föreningsgränser för att diskutera trygghet och andra frågor, säger Ditte Westin, avdelningschef för stadsdelsutveckling.

Efter trygghetslöftet – nu kan de få vakter och kameror

Vill inte konkurrera med befintliga föreningar

I området finns redan flera föreningar och mötesplatser för kvinnor, som drivs av civilsamhället. Tanken är att det nya initiativet ska bedrivas i kommunal regi, men utan att konkurrera med de andra verksamheterna. Trots önskan i medborgarförslaget om en fysisk mötesplats har man beslutat att göra verksamheten rörlig.

– Annars riskerar vi att utgöra konkurrens, det vill vi inte. Vi är väldigt rädda om civilsamhällets engagemang för kvinnor, säger Ditte Westin.

Att arrangera föreläsningar och seminarier på olika platser gynnar integrationen i Spånga-Tensta, menar Ditte Westin.

– Vi får då en tillströmning från hela stadsdelen istället för att vara knuten till en lokal i ett område, säger hon.

Politiker osams om friskolor utan permanenta lokaler

Tiotal seminarier och workshops

Förvaltningen har under året möjlighet att arrangera ett tiotal seminarier och workshops i befintliga lokaler. Syftet är att öka kvinnors inkludering och integration i samhället.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ska utemiljön kring Åkis bli bättre

Nyheter ✓Mindre buskage ✓Bättre belysning ✓Fler papperskorgar I måndags gick en trygghetsvandring av stapeln i området runt Åkermyntan och Smedshagen. Klottret såg ut att ha minskat, men det finns saker som behöver bli bättre.onsdag 23/5 16:28

Brommaföräldrar vill få fler att nattvandra

Nyheter Samlades på Äppelviksskolan efter flera rån Oron för ungdomars trygghet har ökat kraftigt i Bromma den senaste tiden. Därför bjöd Äppelviksskolans föräldraförening in föräldrar från Brommas högstadieskolor till ett möte för att locka fler till...onsdag 23/5 16:27

Vi är Västerort