NAMNLÖS. "Nod vallmo" och "Speaker's corner" är några av de namn som denna plats går under. Nu ska ett officiellt namn klubbas. Foto: Charlotte Rydberg

Nu ska Norsborgsplatsen döpas

Platsen med röda krukorna? Speaker's corner? Ja vad heter egentligen platsen där gångvägen bakom Norsborgs centrum möter gångvägen upp mot Vallmoparken? Det kan du vara med och bestämma på lördag.

  • Publicerad 12:03, 19 sep 2019

I våras när Botkyrka kommun hade Botkyrkadialog i Hallunda-Norsborg var det en boende som påpekade att platsen med de stora röda krukorna på gångstråket inte hade något officiellt namn. Men det ska det bli ändring på nu.

– På lördag mellan 11 och 14 kommer vi stå där och samla in namnförslag. En del kallar den speakers corner, andra säger nod vallmo, men det skulle vara lättare om den hade ett officiellt namn så att folk vet vad vi menar när vi hänvisar till den, säger Charlotte Rydberg som är områdesstrateg för Hallunda-Norsborg.

Bästa förslaget får biobiljetter

När förslagen är insamlade kommer en jury bestående av Charlotte Rydberg och representanter från stadsmiljöenheten gå igenom förslagen och fatta ett beslut. Det vinnande förslaget får några biobiljetter.

– Annars brukar det vara namnberedningen som bestämmer om gatunamn, men det här är en typ av plats som förvaltningen själv får besluta om, säger Charlotte Rydberg.

På lördag kommer även en cykelverkstad finnas på plats för att ge gratis cykelservice. Då kan man komma förbi med sin cykel och få kedjan smord, växlarna fixade eller ett hjul justerat. Aktiviteten är en del i kommunens klimatarbete och sker i samband med den Europeiska Trafikantveckan.