Festdags! Förra året väckte Danny Saucedo och Joakim Stenhammar Nytorgsfesten till liv igen efter 20 år. Nu är det dags igen. Foto: Maja Brand

Nu ska Nytorget bli... Notting Hill

Nästa helg är det dags för Nytorgsfesten som i år har expanderat. Nu har de första programpunkterna släppts.

  • Publicerad 13:35, 6 aug 2018

Den tre dagar långa festivalen som hålls mellan 17-19 augusti bjuder på en mängd olika aktiviteter. Nytorgsfesten arrangeras av Joakim Stenhammar tillsammans med artisten Danny Saucedo. Det här är andra året som de arrangerar festivalen tillsammans. Förra året kom 20-30 000 besökare.

– Vår tanke är att vi vill bygga vårt eget lilla Notting Hill, säger Joakim Stenhammar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bland programpunkterna finns bland annat bio, tivoli, escape room och yoga. Nytt för i år är hippie market och fotomarathon. Utöver det kommer en rad artister att spela live, däribland Lena Willemark, Nytorget all star band, Blåssymfonikerna, Louisiana Avenue, Tomas Gylling och Mosquito.

– Det känns jättebra, framförallt är det så roligt att så många vill vara med, säger Joakim Stenhammar.

Dagsfester på agendan

Festivalområdet har i år dessutom utökats för att bereda plats för fler besökare. Man kommer hålla till i Nytorgsparken, Vitabergsparken och Blecktornsparken. Den stora scenen flyttar till Parkteaterns scen i Vitabergsparken. Dagsfester och dj:s kommer hålla till i Lilla Blecktornsparken. Istället för en stor scen på Skånegatan kommer det istället vara tre små.

Dessutom ska man försöka slå ett världsrekord.

– Vi kommer ha ett silent disco när 550 personer sätter på sig hörlurar och dansar. Vi ska slå Sverigerekordet. Vi har beställt 500 hörlurar så vi hoppas att vi ska kunna slå det.

Den 14 augusti presenteras det fullständiga programmet.

Efter 20 år: nu återuppstår Nytorgsfesten