Står tom. Sedan i september 2017 har lokalen på Rörstrandsgatan 11 stått tom. Nu ska det hända grejer där. Foto: Mimmi Epstein

Nu ska öde lokalen på Rörstrandsgatan få liv

För snart ett och ett halvt år sedan tvingades retrobutiken Fifty fifty stänga efter över trettio år på Rörstrandsgatan. Sedan dess har den stått tom. Men nu ska det hända grejer.

  • Publicerad 19:30, 11 mar 2019

Det var i april 2017 som StockholmDirekt kunde avslöja att den klassiska retrobutiken Fifty fifty sagts upp från sitt hyreskontrakt efter över trettio år på Rörstrandsgatan 11. Fastighetsägaren Cityfast Sverige AB ville i stället utveckla lokalen och att det skulle bli en krog där i stället.

Butikslokal har stått tom i åtta månader

Sedan dess har inte mycket hänt. Fortfarande täcks fönstren av brunt papper inifrån och ett par affischer som tipsar om kommande evenemang sitter upptejpade på utsidan av dem.

Klassisk retrobutik tvingas lämna – värden vill hellre ha krog

Anledningen till att lokalen har stått tom så länge är enligt Cityfast att det tagit över åtta månader att få bygglov från Stockholms stad att omvandla lokalen från butik till restaurang.

För cirka två veckor sedan fick de bygglovet och nu är planen att bygga om och så snart som möjligt komma överens med någon som ska driva restaurang i lokalen. Det finns redan flera intressenter men det är inte klart vilken inriktning krogen kommer att ha.