Synliga. Polisen ska bli mer synliga för Mälaröborna. Foto: Polisen

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.

  • Publicerad 11:36, 29 jun 2020

Vi har diskuterat om vi gör mest nytta inne eller ute och känner att vi kan använda vår tid bättre.

I samband med att polisen gjorde en omorganisation och satsade på större lokalpolisområden stängde den bemannade polisstationen som fram till oktober 2016 låg i Ekerö centrum.

Sedan dess har polisen haft en fast tid varje vecka då de har varit på plats i kommunhuset och tagit emot för bland annat anmälningar och frågor vid det så kallade Kontaktpunkt Ekerö. Men det har inte gett riktigt önskad effekt.  

Efter att ha provat ett annat arbetssätt under våren har Kontaktpunkt Ekerö nu stängt för gott i samband med att det stängde för sommaren för några veckor sedan.

– Vi var där ett par timmar varje vecka, men det var inte så mycket besök och mest kommunanställda som kom dit. Vi har diskuterat om vi gör mest nytta inne eller ute och känner att vi kan använda vår tid bättre, säger lokalpolisområdeschef Catrine Kimerius Wikström.

Flera fokusområden

Hon vill inte avslöja var och när polisen kommer vara på plats.

– Det blir minst den tid som vi tidigare har varit i Knutpunkt Ekerö, säger hon.

I samband med att polisen blir mer synlig ute på öarna kommer de att ha extra fokus på några områden. Ungdomar och förebyggande arbetet så att de inte hamnar i kriminalitet är största fokus.

Även trafik blir viktigt.

– Trafiken är ofta ett bra ställe att komma åt kriminalitet på. Men vi kommer även att jobba mot fortkörning, kontrollera bilbältesanvändning och göra förebyggande arbete för att minska antalet döda och svårt skadade i trafiken, säger Catrine Kimerius Wikström.

Adam Reuterskiöld (M), kommunstyrelsens ordförande, är nöjd efter beskedet.

– Det är viktigt att polisens resurser på Mälaröarna prioriteras på bästa sätt. Att man satsar på uppsökande verksamhet för att nå fler och komma närmare våra medborgare är helt i enlighet med våra önskemål. En polispatrull i kommunen dygnet runt har varit ett av Ekeröalliansens mål, säger han till polisen hemsida.

Borta. Så här såg det ut innan polishuset i Ekerö centrum försvann för snart fyra år sedan. Foto: Linda Gren

Lokalpolisområde Vällingby

Vällingby

Hässelby

Bromma

Ekerö

Visa merVisa mindre

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt