Tas omhand. Balders hage har länge funnits med på listan av parker som behöver restaureras. Nu blir det av. Foto: Kristina Erdholm

Nu ska slitna parken på Östermalm få nytt liv

Balders hage i Lärkstaden har länge varit i behov av underhåll. Nu har Östermalms stadsdelsförvaltning fått loss pengar att rusta parken – som bland annat får nya bänkar och ny gångväg.

  • Publicerad 13:26, 6 apr 2020

I veckan påbörjade Östermalms stadsdelsförvaltning arbetet med att fräscha upp i Balders hage i Lärkstaden.

Här ska man först ta bort döda träd och grenar och klippa ur buskage. Sedan kommer man även göra i ordning den befintliga gångvägen, se över och måla om räcken till trapporna och sätta dit nya bänkar, sopkorgar och blommor.

– Parken är lite sliten. Balders hage har funnits med i många som en av parkerna vi behöver rusta. I år fick vi även igenom det ekonomiskt att det skulle gå att göra, säger Magnus Björkman, parkingenjör på Östermalm.

Klart i höst

De nya bänkarna kommer ersätta den befintliga sittgruppen på toppen av parken och vad gäller blommorna kommer det enligt Magnus troligtvis bli krokus-lök som planteras i gräsmattan.

Tanken är att arbetet ska vara klart i höst. Då kommer man också göra en övergripande koll för att se om det kan kompletteras med nya buskar och träd.