Så här såg gångvägen mellan Thunbergsgatan 19 och Sparrmansvägen ut förra veckan. Foto: Eva Tonström

Nu ska snorhala gångvägen i Höjden fixas

Boende i Hammarbyhöjden har ledsnat på hala trappor som inte går att gå på. Nu lovar stadsdelen bättring och flyttar lådan med sand högre upp.

  • Publicerad 16:31, 19 dec 2017

Läsare har hört av sig om en isig trappa mellan Thunbergsgatan 19 och Sparrmansvägen i Hammarbyhöjden. Problemet är att den inte sandas. Det finns en sandlåda nere vid foten av trappan, men det hjälper inte de som bor uppe på höjden och ska ta sig ner, säger de personer tidningen pratar med.

”Många människor nyttjar trapporna varje dag, till och från skola och jobb, och när det fryser på kan man inte gå där, folk försöker gå på berget bredvid istället”, säger en person och tillägger att problemet uppstår varje vinter och att de har bett om åtgärder i flera år.  

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sedan bygget mellan de två gatorna drog igång hänvisas fotgängare till den här gångvägen, vilket innebär att ännu fler ska använda trapporna.

Gången och trapporna ligger på stadsdelen att sköta och enligt parkansvarige Peter Mellin är det deras entreprenör som i så fall har slarvat. Lådan kommer nu att flyttas till en plats ovanför trapporna istället, så att det blir lättare att sanda när det fryser på.

Så här såg trapporna vid Thunbergsgatan ut förra veckan. Foto: Eva Tonström

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu försvinner rätt till heltid i förskolan i Stockholm

Nyheter ✓Grönblå avskaffar kritiserad reform ✓5 000 barn omfattas ✓Så ser det ut i länet De senaste två åren har barn till föräldralediga haft rätt att gå heltid på förskolan. Tusentals familjer i Stockholm berörs när reglerna ändras från och med 1 februari.torsdag 17/1 19:30

Hägersten kan bli av med parkeringsavgifter

Nyheter M-överklagan kan vinna gehör P-avgifterna i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde kan tas bort. Det står klart efter att Transportstyrelsen väljer att pröva lokalpolitikern Lars Svärds (M) överklagan.torsdag 17/1 16:37