Röj. Snövallarna ska tas bort under veckan. Foto: Mikael Andersson

Nu ska snövallarna i Danderyd röjas undan

Plogbilarna har gått varma i Danderyd de senaste dagarna. Nu börjar jobbet med att samla in snön som samlats i vallar längs vägarna.

  • Publicerad 11:21, 5 feb 2019

Hela 25 centimeter snö föll i Danderyd under helgen – 15 centimeter mer än i grannkommunerna. De stora mängderna snö har nu samlats i höga snövallar längs många vägar.

– På vissa vägar har det blivit så mycket snö på båda sidor att plogen inte kommer fram, säger Claes Wiklund, anläggningsförvaltare på Danderyds kommun.

Sedan tidigt i morse har tio lastbilar varit ute och röjt i snövallarna och rensat vid övergångställen och busshållplatser. De kommer köra veckan ut men hur långt tid det kommer ta beror på vädret.

– Nu ska det bli jättekallt i natt och då kan det blir så hårt att det inte går att få loss, säger Claes Wiklund.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30