Röj. Snövallarna ska tas bort under veckan. Foto: Mikael Andersson

Nu ska snövallarna i Danderyd röjas undan

Plogbilarna har gått varma i Danderyd de senaste dagarna. Nu börjar jobbet med att samla in snön som samlats i vallar längs vägarna.

  • Publicerad 11:21, 5 feb 2019

Hela 25 centimeter snö föll i Danderyd under helgen – 15 centimeter mer än i grannkommunerna. De stora mängderna snö har nu samlats i höga snövallar längs många vägar.

– På vissa vägar har det blivit så mycket snö på båda sidor att plogen inte kommer fram, säger Claes Wiklund, anläggningsförvaltare på Danderyds kommun.

Sedan tidigt i morse har tio lastbilar varit ute och röjt i snövallarna och rensat vid övergångställen och busshållplatser. De kommer köra veckan ut men hur långt tid det kommer ta beror på vädret.

– Nu ska det bli jättekallt i natt och då kan det blir så hårt att det inte går att få loss, säger Claes Wiklund.

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt