Röj. Snövallarna ska tas bort under veckan. Foto: Mikael Andersson

Nu ska snövallarna i Danderyd röjas undan

Plogbilarna har gått varma i Danderyd de senaste dagarna. Nu börjar jobbet med att samla in snön som samlats i vallar längs vägarna.

  • Publicerad 11:21, 5 feb 2019

Hela 25 centimeter snö föll i Danderyd under helgen – 15 centimeter mer än i grannkommunerna. De stora mängderna snö har nu samlats i höga snövallar längs många vägar.

– På vissa vägar har det blivit så mycket snö på båda sidor att plogen inte kommer fram, säger Claes Wiklund, anläggningsförvaltare på Danderyds kommun.

Sedan tidigt i morse har tio lastbilar varit ute och röjt i snövallarna och rensat vid övergångställen och busshållplatser. De kommer köra veckan ut men hur långt tid det kommer ta beror på vädret.

– Nu ska det bli jättekallt i natt och då kan det blir så hårt att det inte går att få loss, säger Claes Wiklund.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47