Åtgärdas. I höst ska snubbelkanten på Tuna torg jämnas ut. Foto: Josefine Thureson Kämpe

Nu ska snubbelkanten på Tuna torg lösas

Den centimeterhöga snubbelkanten som butiksägare på Tuna torg fått dras med sedan torget gjordes om ska nu åtgärdas.

  • Publicerad 11:46, 26 aug 2019

VallentunaDirekt har tidigare skrivit om nivåskillnaden utanför några av butikerna på Tuna torg som orsakat en snubbelkant där folk ramlar och slår sig.

Besvärlig snubbelkant på Tuna torg ska åtgärdas

Ojämnheten uppstod i samband med att fastighetsägaren Fastpartner sänkte sina butiksentréer när torget byggdes om. Men nu ska kanten åtgärdas, berättar Vallentuna kommun.

– Nu har vi hittat en lösning i dialog med fastighetsägaren, så den kommer åtgärdas inom de närmsta två månaderna, säger Olle Nordberg som är ansvarig för centrumutvecklingen.

Kommunen har beslutat att jämna ut kanten och tillsätta en trapp på ett ställe. Man kommer även placera ut två nya bänkar på platsen. På så sätt kommer man runt det att behöva lägga om hela torget, som skulle kostat drygt en miljon kronor.

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt