KULTURMANIFESTATION. Stockholms kulturliv ska inte tystna, ansåg många som tagit sig till Medborgarplatsen i förra veckan. Foto: Privat

Nu ska Stockholm utreda scen- och kulturlivet

Politikerna lyssnar på medborgarnas oro om att kulturlivet hotas. Nu ska kulturförvaltningen utreda situationen.

  • Publicerad 09:20, 19 jun 2019

Den senaste tiden har flera klubbar och musikscener i Stockholm tvingats stänga, eller hotats av stängning. Det väckte väldiga reaktioner, och ett upplopp för kulturlivet i Stockholm startade.

Ett av dem var den kulturmanifestation som ägde rum på Medborgarplatsen. Manifestationen syftade till att stödja Stockholms kulturliv, och att sätta tryck på politiken. Kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C), var en av dem som var där.

Och nu tar politikerna till sig av medborgarnas oro, och kulturförvaltningen kommer nu att utreda hur situationen för kultur- och scenlivet ser ut. Man ska bland annat kolla vilka platser som har försvunnit de senaste åren och ta fram förslag för hur man ska kunna tillgodose klubbarnas behov idag och framöver. Detta rapporterar Sveriges radio P4 Stockholm idag.

– Jag är ju jätteglad att det bildats opinion till förmån för kultur och nattlivet. Vi måste ha en syn på det här som gör att vi tillåter att se värdet av de här scenerna och aktiviteterna, säger Jonas Naddebo (C), kultur- och stadsmiljöborgarråd i Stockholm stad, till radiokanalen.