Sopning. Nu drar sandsopningen igång i Täby. Foto: Charlotte Arwedsson

Nu ska Täbys gator vårstädas

Solen har tittat fram och nästa vecka börjar kommunen sopa alla gator från sand. Arbetet kommer att pågå under några veckor.

  • Publicerad 12:09, 27 mar 2020

Nu har Täby gett upp hoppet om att snön ska falla, kommunen blickar mot våren och gator fria från grus.

Vecka 14 börjar arbetet med att sopa bort allt grus från kommunens gator och det kommer att pågå under hela april månad. En varm vinter har även gjort att det är mindre grus att sopa upp i år än tidigare.

– Vi kommer att bli klara tidigare i år på grund av den varma vinter som vi haft i år, säger Peter Forsberg, driftchef på Täby kommun.

Det är Peab som har uppdraget att sköta sopningen i kommunen. Arbetet börjar på Bergtorpsvägen och i Täby kyrkby och avslutas i Hägernäs och Gribbylund.

Sanden läggs sedan på ett upplag för att återanvändas nästa år.

– Man sållar och renar och tillsätter ny sand och använder den igen, säger Peter Forsberg.

Tänk på var du parkerar

Kommunen uppmanar folk att klippa häckar och träd som är utanför tomtgränsen så att sopbilen kommer fram, samt ställa in soptunnor som står i vägen.

Peter Forsberg vill även poängtera att det är viktigt att tänka på parkeringsreglerna.

– Det händer att folk parkerar fel och det blir massa extraarbete att åka tillbaka till samma ställe, säger han.

Dricksvattnet kan även bli grumligt och brunaktigt under tiden då sopningen pågår. Detta eftersom fordonen som sopar gatorna tar vatten ur kommunens brandposter, det påverkar i sin tur vattnet i ledningarna.

Då sopas din gata

Den 4-5 april: Fogdevägen, Bergtorpsvägen, Vikingavägen, Jarlabankes Väg, Prästgårdsvägen, Löttingevägen, Frestavägen, Löttingelundsvägen

Den 10-13 april: Täbyvägen, Stockholmsvägen, Turebergsvägen, Enhagsvägen, Centralvägen, Grindtorpsvägen, Trafikplats Näsbydal, Ytterbyvägen, Djursholmsvägen

Den 18-19 april: Stora Marknadsvägen, Marknadsvägen, Gustaf Bergs Väg, Täby Allé, Attundavägen, Östra Banvägen, Åkerbyvägen

Den 25-26 april: Flyghamnsvägen, Hägernäsvägen, Flygsvängen, Gribbylundsvägen, Ullnavägen

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt