Dialog. Den 10 september hålls ett möte med föreningar om Träffpunktens framtid. Foto: Rolf Andersson.

Nu ska Träffpunktens nya lokal diskuteras

På tisdag nästa vecka ska politikerna i Vallentuna ha möte med föreningar om huruvida Träffpunkten ska flytta in i den nya ungdomsgården eller inte. Därefter ska ett nytt förslag tas fram.

  • Publicerad 11:36, 3 sep 2019

I början av sommaren föreslog Alliansen i Vallentuna att Träffpunkten, kommunens mötesplats för äldre, skulle flyttas till Vallentunas nya fritidsgård som ska öppna på Gymnasievägen 5.

Men efter starka reaktioner från kommuninvånare beslöt man sig för att utreda saken närmare.

Kritik mot flytten av Träffpunkten i Vallentuna

Därför bjuds nu ett tiotal föreningar, som samarbetar med Träffpunkten, in till ett möte med politikerna den 10 september. Torbjörn Einarsson (C) ordförande för socialnämnden, Lars Carlsson (C) ordförande för fritidsnämnden samt tjänstemän från socialförvaltningen och fritidsförvaltningen kommer vara där.

Efter det ska man ta fram ett förslag på hur man ska göra med Träffpunkten. Förslaget skickas sedan till socialnämnden och om det godkänns där, vidare till kommunstyrelsen för beslut.

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt