Nu skrotas båtvraken i Årstaviken

Polisen var under dagen på plats vid Årstaviken när tjuvankrade vrakbåtar städades bort.

  • Publicerad 14:34, 17 okt 2017

Tidigare under hösten kom det larm om att tjuvankrade båtar i Årstaviken läckte olja. Under tisdagsmorgonen var polisen på plats när vissa av vraken skulle bärgas bort.

– Det stämmer. Vi är där som handräckning och stöttar entreprenören om det skulle bli stökigt. De bor personer på båtarna som självklart inte vill att de ska forslas bort, säger Robert Kindroth, kommunpolis på Södermalm.

Här sjunker båtvraket på Södermalm

Polisen är endast på plats för att allt ska gå lugnt till.

– Vi har haft en hel del incidenter i området. Vid den så kallade Pirathamnen, vid Oljeplattformen nedanför SÖS och vid Årsta Holmar har det stundtals varit stökigt de senaste månaderna och vi har varit där ofta, säger Robert Kindroth.

Tjuvankrande Lasse välkomnar alla till "pirathamnen" på Södermalm

Enligt honom har det under sensommaren arrangerats ravefester på Årsta Holmar och Årsta Gård har flera gånger blivit utsatta för skadegörelse och inbrott.

– Det är tyvärr så att vissa av de som bor på båtarna bidrar till en hel del stökigheter. Vi gör vad vi kan och är där i den mån vi kan, rapporterar om brott och söker efter stöldgods, säger Robert Kindroth.

Båten som nu forslas bort väger drygt 120 ton, och det är exploateringskontoret som äger frågan.

Polisen är under tisdagen på plats vid Årstaviken för att hjälpa till när en av de större båtvraken ska transporteras bort och skrotas. Foto: Privat

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.