Kändisar. Kidsen i dåvarande klass 2C skrev ett brev till Dylan och frågade om han inte kunde hälsa på i Björkhagen. Bilden är från Stockholmdirekts besök i klassen 2016. Foto: Maja Brand

Nu släpper Dylanklassen två böcker

2016 blev klass 2C i Björkhagens skola rikskändisar när de skrev ett öppet brev till nobelpristagaren Bob Dylan. Nu är eleverna i ropet igen. I början av februari har de bokrelease för två böcker de skrivit om – och till – Dylan.

  • Publicerad 12:16, 31 jan 2018

Varför gav Bob Dylan inte ifrån sig ett knyst när han vann nobelpriset i litteratur? Det funderade en hel värld på 2016 – och eleverna i dåvarande klass 2C i Björkhagens skola. De skickade till och med ett öppet brev till Dylan med lite funderingar och tips inför ett framtida Sverigebesök. Typ: Om fröken frågar vad du jobbar med och du inte har ett jobb: hitta på ett! Brevet blev sedan en riksnyhet.

Nu går eleverna i trean och är aktuella för allmänheten igen. Efter att de skrivit brevet till Dylan fortsatte han nämligen att vara närvarande på lektionerna i flera ämnen hos klassen.

Eftersom det var hundra år sedan författaren och Stockholmsskildraren Per Anders Fogelström föddes förra året kombinerade klass 3C Dylan och Fogelström under lektionstid. Resultatet har blivit två böcker som har tryckts upp och som de ska ha releasefest för på Nobelmuseet den 12 februari klockan 14.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Böckerna har titlarna "Stockholmsguide för Bob Dylan" och "Du är hittad, Bob Dylan". Den sistnämnda är en detektivbok där de hittat Dylan på olika platser i staden.

– Han har gjort mycket bus på platserna, blivit omhändertagen av polisen eller hoppat in i Hammarbys lag och gjort självmål, säger läraren Lili Kapper.

En av historierna, skriven av Benjamin Trygger Roberts, börjar så här:

"Det var en regnig kväll när Bob Dylan skulle åka till Vasamuseet. Han hoppade in i sin raketbarnvagn och började åka. Av misstag åkte han runt hela världen två gånger! Sen kom Bob till Vasamuseet".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15