Vinter. Så här såg det ut i helgen när de tio kanonerna drog igång med full kraft på Arninge golfbana. Foto: Uffe Lindeborg/Täby Konstsnöspår

Nu sprutar snön över Täbys konstsnöspår

I helgen kom minusgraderna och kanonerna på Täby konstsnöspår drog i gång med full kraft. "Vi har nästan snö så det räcker till ett spår nu", säger ordförande Klas-Göran Ericsson.

  • Publicerad 16:30, 2 dec 2019

Lagom till första advent, när Täbyborna börjat pynta med adventsljusstakar kom ännu ett tecken på att vinter kommit till kommunen.

De tio kanoner som nu finns på Täby konstsnöspår drog igång med full kraft och har under helgen sprutar ut snö på Arninge golfbana.

– Vi startade i fredags och det är väldigt roligt att vi lyckats skapa så mycket snö som vi gjort, säger Klas-Göran Ericsson som är ordförande i Täby konstsnöspår.

Två nya kanoner

Som TäbyDirekt tidigare skrivit om har föreningen köpt in två nya kanoner inför årets säsong, vilket fått effekt.

– Ingen har sådan utrustning i Stockholmsregionen, vad jag vet. Nu ligger två stora högar redo, säger han.

Ny satsning ska ge Norrort konstsnö snabbare

När nästa köldknäpp hittar till kommunen så kommer högarna kommer att spridas ut på golfbanan, berättar Klas-Göran Ericsson. Men blir det plusgrader stängs maskinerna av.

– Men det påverkar inte den snö som ligger i högar så mycket, säger han.

Kan öppnas innan jul

Tidigare år har spåret öppnat upp för allmänheten en vecka innan nyår. Men i år är Klas-Göran Ericsson mer hoppfull.

– Vi har nästan snö så det räcker till ett spår nu. Vid nästa köldknäpp kommer vi spruta igen. I år hoppas vi på att vi kan öppna en vecka innan jul, säger han.

Flera personer överklagar Täbys tiggeriförbud

Nyheter "Polisen har viktigare saker att göra" Tiggeriförbudet i Täby kommun trädde i kraft den första januari. Nu har elva personer överklagat förbudet till förvaltningsdomstolen.fredag 17/1 15:55

Bäver fixade länsstyrelsens jobb – "byggde" ny sjö

Nyheter Uppskattas av nya fågelarter i Täby Bävrarna visade vägen för länsstyrelsen och tog saken i egna tänder. Tack vare gnagarna finns det nu en ny sjö inne i Täby prästgårds naturreservat.fredag 17/1 12:03
Stockholm Direkt