Jämn match. Pu Wallin och Tina Närefors fick lika många röster av publiken under Vårsalongen. Foto: Linda Lundberg

Nu ställer Årets konstnärer ut sin konst tillsammans

Publiken röstade fram dem som Årets Upplands-Brokonstnärer i våras. Nu hänger Pu Wallins och Tina Närefors konst i Kulturhuset i Kungsängen fram till den 5 november.

  • Publicerad 15:40, 17 okt 2017

De kammade hem täller ut sin konst tillsammans. Utställningen invigdes förra helgen med många besökare.

– Det känns roligt och overkligt, säger Pu Wallin.

Pu Wallin är 17 år och det är första gången hon ställer ut. Nu hänger elva av hennes verk på Kulturhuset och åtta av dem har hon jobbat på under sommaren inför den här utställningen.

Hon tecknar djur och insekter med en svart fineliner-penna.

– Jag gillar att det är färg i dem, utan att det tar över.

Just nu utbildar sig Pu inom bild och form på Viktor Rydberg gymnasium, men exakt vad hon vill att framtiden ska bära med sig vet hon inte än.

Tina Närefors är en erfaren konstnär och utställare. Hon var med och startade upp Konstrundan för att hjälpa andra konstnärer och blev därför utnämnd till Årets Upplands-Broare år 2010.

Att bli Årets Upplands-Bro konstnär tycker hon känns stort.

– Det är ju publiken som har röstat fram oss. Det betyder extra mycket, säger Tina Närefors.

Hon har också målat en hel del nya verk till utställningen, i den stil hon har format till sig själv. Hon målar i olja och favoritmotivet är björkstammar.

– Jag tycker om strukturen, och björkar har inga regler. Det finns inte en enda björk som är lik den andra. De har personligheter precis som du och jag.

Tina Närefors målar sina björkar i flera lager för att de ska träda fram ur tavlan, och hon har till och med patent på de rundade ramar hon använder, som ger björkarna sin rätta form.

I år var andra året som utmärkelsen Årets Upplands-Brokonstnär delades ut.

Förra året gick den till Mahtab Afaghi.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet