Cirkelresonemang. Bagisbon Gussy ställer ut sina kollage i sina hemkvarter. Foto: Dan Lepp

Nu ställer Bagis-artisten Gussy ut lokalt

Hallå där, Gussy Löwenhielm, 34, du ska ställa ut dina "filosofiska krumelurer" på Bagarmossen folkets hus. Vem är du?

  • Publicerad 13:00, 23 nov 2018

Det är som att hitta hem! Hela Bagis andas kultur.

– Ja, vem är jag? Jag är en kulturarbetare med många olika ansikten. Jag är standupkomiker, författare som släppt två böcker i år, dj, och så gör jag den här utställningen nu på folkets hus, som heter "Det blir sällan som man tänkt sig".

Och vad är det då?

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är mina kollage som syns i Dagens Nyheter. DN brukar kalla dem "Gussys filosofiska krumelurer". Jag leker med paradoxer, vilket är passande. Det är lite så vi är, vi människor. Det är sällan vi lever som vi lär. Vi kan tycka en sak på Twitter, en på Instagram, en på Facebook och en annan IRL. Jag gör alltid en cirkel istället för ett ansikte. Det är kul för att det gör att alla som ser kollagen kan identifiera sig med dem.

Hur många ställer du ut?

– Ett 30-tal, många som inte synts förr.

Hur länge har du bott i Bagis?

– I två år. Jag är från Djursholm egentligen och har rört mig söder om Söder. Först Mariatorget, sedan Enskede och nu Bagarmossen. Det är som att hitta hem! Hela Bagis andas kultur.

Vad har du för lokala favoritplatser?

– Barnen älskar linbanan i lekparken vid fotbollsplanen. Jag gillar kaféet Lilla Bagis. De spelar alltid bra musik där. Och senast fick jag en gratis kanelbulle. Bara en sån sak! Det är så familjärt här i Bagis.

Varför ska man gå och kika på din utställning?

– För att det sätter igång geniknölarna. Och belöningen blir ett skratt. Kanske bara ett friskt ett, men förhoppningsvis blir det ett gapflabb.

"Det blir sällan som man tänckt sig" visas på Galleri Bagis i folkets hus 25 november-6 december. Vernissage är det nu på lördag den 25, klockan 13-16.

Så blir Bagarmossens "nya" folkets hus

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Bostadsprojekt stoppas efter fiaskoförsäljning

Nyheter Planerna för Stora Sköndal hackar rejält En total omstart. Det säger byggjätten JM om bostadsprojektet Glädjen i Stora Sköndal, som nu dras tillbaka för att göras om från grunden. Så att folk ska vilja köpa lägenheterna.tisdag 18/12 21:00

Erics uppmaning efter ungdomsrånen i Enskede

Nyheter Tar med sig hunden Jeppe för att kontrollera att allt är lugnt Eric Lithner har fått nog av alla ungdomsrån i Svedmyra. Nu tar han och hunden Jeppe alltid ett extra varv under sina kvällspromenader.tisdag 18/12 20:54