Nu ställs den 17-åriga lyxbilstjuven inför rätta. I somras greps han efter ett våldsamt rån av en Audi i Skärholmen. Foto: Mostphotos

Nu ställs 17-åriga lyxbilstjuven inför rätta

Den unga lyxbilstjuven som härjat i bland annat Västerort och Järfälla greps igen för flera grova bilstölder under våren och sommaren. Nu ställs han inför rätta, skriver Expressen.

  • Publicerad 14:30, 6 sep 2017

Det är nästan tvångsmässigt, skulle jag vilja säga. Att man får någon kick av att stjäla och köra de här bilarna.

Det är en katt och råtta-lek som har pågått sedan 2015. Den då 16-åriga pojken bröt sig in i villor i Bromma, Hässelby-Vällingby och Järfälla, stal bilnycklarna till dyra bilar och vansinneskörde med dem.

Sedan dess har historien upprepat sig: han har gripits, placerats på ungdomshem, rymt och inlett nya stöldturnéer.

Senast i april i år, när den nu 17-åriga pojken misstänktes för flera nya brott fem dagar efter att han släppts från det hem för ungdomsvård han befunnit sig på.

Lyxbilstjuven ute – misstänks för flera brott på fem dagar

Häktad sedan juli

I juli i år greps han igen i Skärholmen. Då i samband med en betydligt grövre bilstöld än tidigare, där han och en medbrottsling med våld och hot stal en Audi RS4 från en man, skriver Expressen.

17-åringen har sedan dess suttit häktad. Anledningen till det är att åklagaren bedömer att det är en stor risk för att han ska fortsätta begå brott om han är på fri fot.

På måndag inleds rättegången mot 17-åringen, som åtalas för bland annat rån, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov stöld och grovt olovligt brukande. Sedan april ska han stulit 18 bilar vid 16 olika tillfällen, bland annat i Bromma och Vällingby. Med honom står ytterligare två personer åtalade.

Lyxbilstjuven har rymt igen – körde i över 200 km/h på fel sida vägen

"Får en kick av att köra bilarna"

För StockholmDirekt har polisen tidigare uppgett att de misstänker att han ser stölderna som en "lekstuga".

– Han stjäl både för att ha lekstuga, för att köra ifrån polisen. Men också i andra brottsliga syften, sa Anders Jacobsson, kommissarie på LPO Järfälla, i våras.

Åklagaren är inne på samma spår.

– Det är nästan tvångsmässigt, skulle jag vilja säga. Att man får någon kick av att stjäla och köra de här bilarna, säger Fredrik Ingblad till Expressen.

17-åringen har erkänt en del av åtalspunkterna, uppger hans advokat för Expressen.

16-åriga lyxbilstjuven dömd igen – men polisen uppgiven inför situationen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42