Nu stänger Prisextra – ingen mataffär i två år

Den sista februari stänger Prisextra i Storängsbotten och lämnar området utan matbutik i drygt två år.

  • Publicerad 07:00, 14 feb 2014

Som Östermalmsnytt tidigare skrivit så behöver staden komma åt marken kring Pris­extras butik för att bland annat dra nya avloppsledningar till Norra Djurgårdsstaden.

Därför måste butiken stänga vilket innebär att de boende i Norra Djurgårdsstaden och Hjorthagen kommer vara utan någon större matbutik i minst två år.

Nu är det klart när mataffären stänger. Den 28 februari är sista dagen enligt Maria Nobel, kommunikationschef på hemköp, som också ingår i Axfood.

– För att det ska vara möjligt att hinna städa och vara ute ur lokalerna enligt avtalad tid så måste vi stänga då. Vi tycker naturligtvis att det är jättesynd för våra kunders skull, säger hon.

Ingen färdig lösning

På Norra Djurgårdsstadens Facebook-sida har ledningen fått flera frågor om vad som händer när butiken stänger. Där har man skrivit att man fortfarande jobbar på att minska glappet.

Men vad det är för lösning eller hur långt man kommit vill Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden inte kommentera. Inte heller hur de tillfälliga lösningarna som erbjudits har sett ut.

– Vi vet att det blir krångligt för de boende att handla när Prisextra stänger och vi försöker lösa det. När vi har något att presentera så kommer vi gå ut med det, säger han.

Klart är däremot att Prisextra försvinner som varumärke. I stället kommer då antagligen ett Hemköp att öppna. Enligt tidsplanen kan Axfoods nya lokaler stå klara tidigast under 2016. Under 2016 ska även en Coopbutik i etapp Norra 2.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.