Oframkomlig. Gång och cykelbron över Enköpingsvägen är nu avstängd. Foto: Jonny Andersson

Nu stängs bron mellan Ursvik och Rissne av

Gång- och cykelvägen som förbinder Ursvik, Rinkeby och Rissne stängdes i veckan av i och med arbetet med tvärbanan. Fotgängare och cyklister hänvisas istället till Oxenstiernas allé.

  • Publicerad 15:41, 13 maj 2020

Region Stockholm har nått fram till Enköpingsvägen i markarbetena inför tvärbanans ankomst. Nästa stora projekt är att bygga tvärbanans bro och det är anledningen till att gång- och cykelbron över Enköpingsvägen stängts.

Vid en morgonräkning härom veckan, mellan 07.00 och 09.00, passerade drygt 200 gång- och cykeltrafikanter bron.

– Vi kan anta att det varit fler om räkningen inte genomförts i coronatider, säger Fredrik Holmberg, kommunikatör på stadsledningskontoret.

Fotgängare och cyklister hänvisas fortsättningsvis till Oxenstiernas allé som går rätt igenom västra Ursvik. Därifrån har nya trafikljus installerats för att underlättar för de som vill komma över Enköpingsvägen.

Tvärbanans bro ska byggas där den nu stängda gång- och cykelbron gått. En ny gång- och cykelbro ska byggas, men det blir först efter att tvärbanan körs till Ursvik öppnats, vilket beräknas till 2022.

Foto: Jonny Andersson

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Oklart när säsongen för lägre divisioner drar igång

Nyheter Förbundet inväntar nya besked från Folkhälsomyndigheten Svensk elitfotboll har fått grönt ljus för att starta säsongen. I skuggan av yppersta eliten inväntar dock 15 trupper i Västerort och Norrort klara besked.tisdag 2/6 16:53

Stort intresse för odling i låda

Nyheter Växtlighet. Sundbybergsbor får odla och skörda gratis i väntan på mötesplatser En liten låda full av möjligheter, det bjuds Sundbybergsborna på i Ursvik. Förra veckan var det säsongspremiär för den tillfälliga mötesplatsen för odling.fredag 29/5 15:38

Så ska Sundbyberg bli bättre på kultur för unga

Nyheter Platsgaranti i kulturskolan Kommunfullmäktige biföll på måndagen stadens nya kulturpolitiska program. Det innebär bland annat att alla barn ska få platsgaranti inom sex månader i stadens kulturskola.torsdag 28/5 16:43
Stockholm Direkt