Oframkomlig. Gång och cykelbron över Enköpingsvägen är nu avstängd. Foto: Jonny Andersson

Nu stängs bron mellan Ursvik och Rissne av

Gång- och cykelvägen som förbinder Ursvik, Rinkeby och Rissne stängdes i veckan av i och med arbetet med tvärbanan. Fotgängare och cyklister hänvisas istället till Oxenstiernas allé.

  • Publicerad 15:41, 13 maj 2020

Region Stockholm har nått fram till Enköpingsvägen i markarbetena inför tvärbanans ankomst. Nästa stora projekt är att bygga tvärbanans bro och det är anledningen till att gång- och cykelbron över Enköpingsvägen stängts.

Vid en morgonräkning härom veckan, mellan 07.00 och 09.00, passerade drygt 200 gång- och cykeltrafikanter bron.

– Vi kan anta att det varit fler om räkningen inte genomförts i coronatider, säger Fredrik Holmberg, kommunikatör på stadsledningskontoret.

Fotgängare och cyklister hänvisas fortsättningsvis till Oxenstiernas allé som går rätt igenom västra Ursvik. Därifrån har nya trafikljus installerats för att underlättar för de som vill komma över Enköpingsvägen.

Tvärbanans bro ska byggas där den nu stängda gång- och cykelbron gått. En ny gång- och cykelbro ska byggas, men det blir först efter att tvärbanan körs till Ursvik öppnats, vilket beräknas till 2022.

Foto: Jonny Andersson

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sundbyberg och AIK ska stärka flickhockeyn

Nyheter Sundbybergs IK och AIK har tecknat samarbetsavtal som i första steget ska lyfta flickhockey till en ny nivå och Per Håkansson, sportchef och ungdomsansvarig i SIK, är "mycket hoppfull".tisdag 4/8 14:46

Lilla Parken repeterar ny musikal

Nyheter Hoppas att FHL lättar på restriktionerna Lilla Parken har inlett repetitionerna inför en ny musikal på kulturscenen Bristol, men består coronarestriktionerna blir det ingen premiär till höstlovet.tisdag 4/8 11:05

Bibblan tipsar: Sundbybergsböcker till sommarens läsning

Nyheter "Chansa och låna lite av varje" Bibliotekarien Paulina Drakenstedt tipsar om böcker med koppling till Sundbyberg som kan passa bra i hängmattan.måndag 3/8 15:02
Stockholm Direkt