STÄNGS. Från och med måndag stängs två stationer av på tvärbanan i ett år framöver. Foto: Ylva Bergman

Nu stängs tvärbanestationer av i över ett år

I helgen stängs tvärbanetrafiken av mellan Solna och Alvik. Och på måndag dras även två tvärbanestationer in i cirka 14 månader för att möjliggöra arbetet med förlängningen till Kista.

  • Publicerad 07:05, 26 apr 2019

I dag, fredag, inleds det förberedande arbetet med att förlänga tvärbanan till Kista. Det innebär att spårvägstrafiken mellan Alvik och Solna stängs av från och med klockan 19 på ikväll och därefter kommer att ersättas med buss.

SL stänger flera tvärbanestationer i april

Bussarna uppges följa tvärbanans ordinarie avgångstider vid Solna och Alvik till och med söndag, då tvärbanan åter kommer att trafikera sträckan igen, enligt SL.

Men då tar också nya störningar vid.

Stängs över ett år

På måndag, den 29 april, går arbetet med Kista-förlängningen in i ett nytt skede och i samband med det stängs de två hållplatserna vid Karlsbodavägen och Norra Ulvsunda av i cirka 14 månader framöver.

100 meter bro lyfts på plats i natt

Det innebär att tvärbanan, som går som vanligt i båda riktningarna mellan Solna och Sickla, inte kommer att stanna vid de två stationerna under tiden arbetet pågår, uppger SL.

I stället hänvisas resenärer till och från Karlsbodavägen och Norra Ulvsunda till ordinarie busstrafik från Alvik, Brommaplan eller Sundbybergs torg.

För att man inte ska behöva stänga av tvärbanan helt för spårarbetet, körs tvärbanan under byggtiden mellan Norra Ulvsunda och Karlsbodavägen på ett spår. Något som kan medföra att restiden är längre än normalt, enligt SL.