Blött. Nu stängs Långsjöns badplats av igen. Under hösten ska dräneringssytemet som ska leda bort vatten bli klart. Foto: Mikael Andersson

Nu stängslas Långsjöbadet in – igen

Efter sommarens badpaus är nu upprustningen av Långsjöns strand igång igen. Först i vinter är arbetet klart.

  • Publicerad 13:17, 10 sep 2020

Sen i juni har det varit fritt fram att promenera vid vattnet, bada och hänga vid Långsjöns strand men nu är badet på nytt en byggarbetsplats.

Innan årsskiftet är målet att stängslen ska tas ner och att badplatsens problem med vattensjuka gräsmattor ska vara löst. Badet kommer också ha fått nya gång- och cykelvägar och ny belysning.

Restaurangen Casa del lago vid Långsjön kommer kunna ha öppet trots bygget.

Arbetet är rejält försenat. Skälet är att ritningarna till dräneringssystemet som ska leda bort vattnet hade en felaktig lutning.

Ska slippa "plaska runt"

Samma problem uppstod vid Bergtoprskärret, som precis som Långsjöbadet är ett stadens pilotprojekt för att hitta nya klimatsmarta sätt att ta hand om regnvattnet. Där har arbetet pågått hela sommaren men är fortfarande inte klart.

– När vi väl är färdiga hoppas jag att vi lyckats få en lösning som gör att man kan vara på de här platserna utan att plaska runt i vattnet. Vi kan redan nu se att avvattningen i Bergtorpskärret fungerar mycket bra, säger parkindentenden Eva Wretling på Hägersten-Älvsjös stadsdelsförvaltning.

Vem som ska betala för felaktigheterna och förseningarna är ännu inte avgjort.