Kvällsboule. Melonparken har blivit upprustad med ny belysning och en massa annat kul. Foto: Mikael Andersson

Nu står Melonparken äntligen klar

Boulebana, lekplats och nya uteplatser. Nu är upprustningen av Melonparken klar, och det utlovas något för besökare i alla åldrar.

  • Publicerad 12:14, 18 maj 2020

Vi har till och med hängt upp belysning ovanför boulebanorna i trådar.

Den sammanbindande länk mellan Fyrklövern-Melonparken-Gröna vaggan som i folkmun benämns som Melonparken har nyligen rustats upp.

Upprustningen har resulterat i en ny lekplats och upprustade boulebanor. Basketplanen har belagts med ny asfalt och parken har fått förstärkt belysning för trygghetens skull.

– Det blev väldigt lyckat, vi har till och med hängt upp belysning ovanför boulebanorna i trådar. Nu är det bara lite gräsetablering kvar, säger Ragnar Ählström, parkingenjör i Hässelby-Vällingby.

Något för alla

Startskottet för upprustningen gick i slutet på 2019, och mycket har tillkommit på kort tid.

– Parken var ganska trist innan med bara några boulebanor. Nu finns det något för alla: Boulebana, lekplats och det nya utegymmet. Sedan har det blivit snyggare sittplatser, stora kantiga "bikupor" som man kan sitta på. En given plats för folk att vistas på och där vi kan skapa umgänge mellan olika åldrar, säger Ragnar Ählström.

Pengarna som har skulle gå till parkupprustningen är slut, men ifall det går ihop ekonomiskt hoppas Ragnar Ählström även kunna rensa upp lite sly i skogsdelarna.

– Tanken är att vi även ska bygga någon slags spång eller brygga ut i kärret så att man kan titta på kärrdjuren. Det kommer ske nästa år i så fall.

Han tipsar om att det finns fina grodor och andra smådjur att titta på där för den som är intresserad.

Här är parkerna i Hässelby-Vällingby som snyggas upp

Melonparken

Melonparken ligger i Hässelby gård i parkstråket mellan Hässelby gårds centrum och Hässelby strands centrum.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt