BULLER. Trafikverket påbörjade i veckan det större omläggningsarbete på Stationsgatan ner mot Järnvägsgatan. För att dämpa ljudet har staketet täckts med gröna bullermattor. Foto: Jonny Andersson

Nu startar borrandet vid Stationsgatan

Trafikverket inledde i veckan större borrningsarbeten på Stationsgatan och det kommer att bullra ända fram till i höst.

  • Publicerad 17:51, 14 jan 2020

Trafikverket ska lägga om el- och teleledningar samt fjärrvärme, avlopp och vatten på Stationsgatan. Omläggningarna görs för att det i ett senare skede ska vara möjligt att påbörja nedgrävningen av järnvägen under Sundbyberg, vilket sker tidigast 2022.

Trots att Trafikverket väljer att inte spränga på Stationsgatan utan istället markborra och spräcka berg, kommer det att bullra.

Att det bullrar är något personalen i Sundbybergs bowlinghall redan innan blivit varse om.

– Vi reagerade på att Trafikverket började borra vid fyra på eftermiddagen när de rev trappan ner under Järnvägsgatan. Vi skickade ett mejl där vi tyckte att det vore bättre om de borrade mer mitt på dagen, säger Mikael Kanold på Sundbybergs bowlinghall.

– Det lät rejält i korta etapper. Ändå har det fungerat ganska bra hittills, men det är väl nu det börjar på allvar, tillägger han.

Dämpande mattor

Frida Majak, kommunikatör på Trafikverket, berättar att bullerdämpande mattor satts upp i försök att störa så lite som möjligt.

– Men det kommer att låta på vardagar mellan klockan 07.00–19.00, säger hon.

Enligt Frida Majak kan personer som inte kan sova ostört i vissa fall erbjudas tillfälligt boende. I så fall ska man höra av sig till Trafikverket (se faktaruta). Via Trafikverkets hemsida kan man också registrera sig för att få information om planerade arbeten som kan medföra störningar i området för boende.

Ena sidan av Stationsgatan är avstängd för fotgängare, men det går att passera på motsatt sida, längs med apoteket och bowlinghallens entré.

– Avstängningen kommer att ha den utsträckning den har idag, säger Frida Majak.

Hit kan du som störs vända dig

Personer som inte kan sova ostört i samband med arbetet på Stationsgatan kan få tillfälligt boende. Kontakta Trafikverket på kontorstid, telefon 0771-921921.

Trafikverket erbjuder att få info om planerade störningar via sms. För att få tillgång till tjänsten ska telefonen registreras på Trafikverkets hemsida.Tjänsten är kostnadsfri inom Sverige.

Tidigast år 2022 ska arbetet med järnvägstunneln påbörjas.

Tunneln blir 1,4 kilometer lång.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Tornparken är byggarbetsplats i sommar – igen

Nyheter Boende i området: "Jag tycker synd om barnen" Tornparkens småbarnslek har blivit byggarbetsplats över sommaren och fram till senhösten, vilket innebär att utrymmet blir mindre för de som leker i parken.fredag 3/7 11:14

Flera busshållplatser indragna i sommar

Nyheter Förändringar efter långa köer Vägarbeten ställer till det för busstrafikanter i sommar. Bland annat försvinner hållplatser tillfälligt och viss trafik blir enkelriktad.torsdag 2/7 11:48

Omfattande sprängningsarbete i Sundbyberg

Nyheter Inställd tågtrafik redan från helgen Det väntar en trasslig sommar för pendlare på linjen Bålsta-Västerhaninge. Från 4 juli till 27 juli rullar inga tåg mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Sundbybergsborna får i perioder dessutom stå ut...måndag 29/6 12:13
Stockholm Direkt