Såhär ser det ut nu, men om ett år står förhoppningsvis Gymnastikhallen redo att användas här.

Nu startar bygget av nya gymnastikhallen

Bygget av den efterlängtade gymnastikhallen vid Mälarhöjdens IP har dragit igång och förväntas stå klar i årsskiftet.

  • Publicerad 19:41, 25 jan 2018

Jag hoppas på att den ska föda nya stjärnor

Nu har de äntligen börjat bygget med gymnastikhallen vid Mälarhöjdens IP som varit efterlängtad av de 3 000 medlemmarna i stadsdelens gymnastikföreningar.

– Vi håller just nu på med markarbete på platsen och förbereder för grunden. Det känns kul att vara igång, säger Johnny Sanchis, fastighetskontorets projektledare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tidigare var det tänkt att hallen skulle bli en dubbelhall på 3350 kvadratmeter men efter att ha utrett frågan insåg man att det var en för optimistisk kalkyl. Hallen som är specialdesignad för gymnastik kommer istället bli en enkelhall på 2400 kvadratmeter.

– Vi fick pruta på höjden, detaljplanen säger att vi inte får bygga högre helt enkelt, säger han.

I hallen kommer man att bygga en avskiljande vägg så att de två gymnastikgrenarna, artistisk respektive truppgymnastik ska kunna träna samtidigt och inte störa varandra.

Det kommer även finnas möjlighet för tävlingsverksamhet med en mindre publikkapacitet, samt en ytan planerad för caféverksamhet.

Tanken var att byggstart skulle vara hösten 2017 med det blev något försenat.

– Det var lite mer berg än vi förväntade oss men vi hoppas på att hålla planen, säger Johnny Sanchis.

Hallen kommer att ligga bredvid E4:an och läget motiveras med den goda tillgängligheten och positiva effekter för den verksamhet som redan bedrivs på idrottsplatsen.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Går allt enligt planen så förväntas hallen att stå klar i årsskiftet med invigning i april 2019.

– Det är jättekul att få bygga hallen och jag hoppas på att den ska föda nya stjärnor i framtiden, Johnny Sanchis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15