Andrea Hedin (M) och David Wall, ordförande för föreningen Föräldravandring på Östermalm. Foto: Sigrid Malmgren

Nu startar föräldravandringarna i Norra Djurgårdsstaden

Nu är budgeten för Norra Djurgårdsstadens föräldravandringar klubbad och projektet kan dra igång så snart som möjligt. Och många har anmält intresse, enligt nämndens ordförande Andrea Hedin (M).

  • Publicerad 19:20, 28 okt 2019

100 000 kronor. Så mycket ska nämnden tilldela den nya satstningen på föräldravandringar i Norra Djurgårdsstaden, enligt en nästan enig nämnd. Endast Sverigedemokraterna motsatte sig till summan, som de menade var för mycket för att spendera innan årsskiftet. Men deras yrkande röstades ner. Nu kan arbetet börja, bland annat inför Dianagårdens öppnande i december.

Nytt samarbete för en tryggare stadsdel

– Vi börjar med det här ett par veckor innan, för att etablera verksamheten så fort som möjligt, säger nämndens ordförande Andrea Hedin (M).

Vandringarna planeras dels som extra säkerhetsaspekt när Dianagården omvandlas till genomgångsboende för personer med uppehållstillstånd. Dels ska de också skapa trygghet kring den nyöppnade Bobergsskolan. Vandringarna genomförs i organisation från föreningen Föräldravandring på Östermalm men bemannas främst av ideella engagerade.

Öppet möte om tryggheten i Norra Djurgårdsstaden

– Vi har haft ett möte och det dök upp många fler än vad vi kunde ha föreställt oss, ett 20-tal personer, säger Andrea Hedin.

Budgeten uppges bland annat användas till en deltidsanställd projektledare samt jackor till de ideella.