Högsäsong. På hösten ökar stölderna av båtmotorer. Foto: Mostphotos

Nu startar högsäsongen för båtligor

Svenska båtmotorer är attraktiva byten för internationella stöldligor. Under vintermånaderna ökar antalet inbrott hos båtägarna.

  • Publicerad 11:24, 20 sep 2018

Nu när det börjat skymma allt tidigare på kvällarna innebär att säsongen för båttjuvar startar. Enligt Länsförsäkringar är båtmotorer attraktiva byten för internationella stöldligor. Motorerna förs sedan snabbt ut ur landet efter att det stulits.

Dock har stölderna minskat något under vår- och sommarsäsongen jämfört med förra året, enligt statistik från Larmtjänst. Samtidigt finns en trend att antal inbrott ökar under vintermånaderna.

– Att vinterförvara båten på en öppen båtuppläggningsplats eller sommarstugeområde är däremot ingen bra idé. Lås in båt och motor och se till att stöldmärka, säger Klas Evensen, marknadsansvarig för båt på Länsförsäkringar i ett pressmeddelande.

Så minskar du risken för stöld

• Lås in motorn under vinterförvaringen
• Märk båt och motor med mikropunkter eller DNA
• Skriv upp skrov- och motornummer
• Använd spårsändare, kolla batterierna regelbundet samt att den är aktiverad även vintertid
• Använd rejäla och godkända lås

Källa: Länsförsäkringar

Kul sommarläger för unga i kommunen

Nyheter ✓Kanot ✓Lajv ✓Fiske Sommaren närmar sig med stormsteg och nu är det blivit dags för alla föräldrar i Täby att söka sommarlovsläger till sina barn och ungdomar.onsdag 24/4 12:09

Bilist smet efter krock med motorcykel i Täby

Nyheter ✓MC-föraren fördes till sjukhus ✓Polisen: "Riktigt fult gjort" Klockan 15.22 igår, tisdag, fick polisen larm om att en motorcykel och en bil hade krockat på Skålhamravägen i Täby. Bilisten, som körde en mörk Volvo, avvek från olycksplatsen.onsdag 24/4 9:29