FLER. Buss nummer 50 är inte ny. Men på måndag startar nya buss 405. Foto: Linda Gren

Nu startar Kungsholmens nya busslinje

Från Hornsberg via Söder mot Nacka. På måndag startar Kungsholmens nya busslinje.

  • Publicerad 20:00, 6 dec 2018

Det är den nya busslinje 405 mellan Kungsholmen och Nacka som rullar ut i trafik på måndag. Bussen kommer gå raka vägen från Kungsholmen via Londonviadukten till Nacka.

SL beslutar: Ny busslinje till Kungsholmen

Hållplatserna kommer vara Moa Martinsons torg, Strandbergsgatan, Lindhagensgatan, Mariebergsgatan, Västerbroplan, Londonviadukten, Sickla bro, Alphyddan , Nacka station, Finntorp, Järla station, Lillängen, Nacka Forum, Storängen, Långsjöstrand, Skogalund, Ektorps C.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt Keolis är syftet både att ge en snabbare och mer direkt förbindelse mellan områdena, och att minska trafiktrycket kring Slussen.

– Linjen innebär en ny målpunkt för boende på Kungsholmen och i Nacka. Vid Västerbroplan och i Hornsberg finns även många arbetsplatser, av den anledningen kommer bussen trafikera 6:30 till 19:30 på vardagar, säger Oscar Lefwerth, planeringschef på Keolis i ett uttalande.

Linjen kommer vara på försök under ett halvår för att sedan utvärderas, har SL tidigare meddelat.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

9-åriga Kimberly är Pippis nya kompis

Nyheter Spelar Annika i föreställning på Junibacken Tidigare i år syntes hon i "Sound of Music" på Intiman. Nu är Östermalmsbon Kimberly Rydberg, 9 år, redo att ta sig an rollen som Pippis kompis Annika på Junibacken.lördag 15/12 8:00

Misstänkt mordförsök i centrala Stockholm

Nyheter Man förd med ambulans till sjukhus En man har förts till sjukhus efter att ha blivit stucken med knivliknande föremål.fredag 14/12 20:05