Häck. För att skilja av tomterna kommer en meterhög häck planteras mellan husen. Här kommer det finnas "smitvägar" om man vill gå över till grannen. Foto: Aros Bostad

Nu startar radhusbygget i Skarpäng

Snart åker spaden i marken. Nästa sommar kommer ödeområdet i Skarpäng att vara bebyggt med 69 radhus.

  • Publicerad 12:13, 12 mar 2020

"Runt om i Skarpäng finns det en tradition av pool"

Marken som ligger vid Milstensvägen, Täbyvägen i Skarpäng ska snart förvandlas till ett radhusområde. Inom kort åker spaden i marken.

– Det har varit en ganska skräpig plats under en längre tid så vi är glada att det nu händer något på platsen, säger Johan Algernon (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

De gamla byggnaderna har rivits och marken har sanerats från markföroreningar.

I januari 2018 vann detaljplanen laga kraft. Först ägdes marken av Veidekke Bostad, men köptes sedan av Aros Bostad som nu vill bygga småhus på platsen.

Pool och bykänsla

Planen är att bygga 69 radhus, i olika storlek och exteriör. Vissa av husen kommer få egen gräsmatta och andra kommer ha altan.

– Det ska inte vara 69 likadana lådor. Vi vill skapa en bra sammansättning och vi tror det kommer bli en blandning av barnfamiljer och äldre som vill lämna villan och vill ha något som är mer lättskött, säger Anna Åkerlund, kommunikationschef på Aros Bostad.

Det kommer även att finnas, vad bolaget kallar för en "Hobby lobby", som är ett gemensamt utrymme där man kan skapa projekt eller umgås. I mitten kommer en inhägnad pool att byggas som är till för alla boende i området.

– Runt om i Skarpäng finns det en tradition av pool och vi vill ta tillvara på den traditionen. Det ska även vara en mötesplats, vi vet att om grannarna umgås trivs de bättre och det bli ett tryggare område, säger hon.

Runt alla hus kommer även en meterhöga häckar att planteras. I dessa kommer det att finnas "smitvägar" mellan husen.

– Barnen kan springa mellan tomterna, vi vill få till en bykänsla i området, säger Anna Åkerlund.

Försäljningen kommer att börja om någon vecka och till sommaren nästa år kommer radhusen var klara för inflyttning.

Öde. Såhär ser platsen ut just nu, men till nästa sommar kommer 69 radhus stå klara för inflyt. Foto: Anna Berkius Kolte

Hus i rad. Såhär ska det se ut sedan när bygget är klart.

Detta kommer ske i området

I närtid kommer en bättre inhängnad att komma på plats. Träd ska fällas i området och eventuellt lite sprängningar samt sanering med grävmaskiner.

Säljstart börjar 22 mars 2020

Första inflyttning i de nya radhusen sker sommaren 2021

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34
Stockholm Direkt