Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) lovar bättre med snöröjningen av trottoarerna. Nästa år. Foto: Linda Gren/Läsarbilder

Nu straffar staden dålig snöröjning med böter

Den entreprenörer som inte skött snöröjning och sandning på trottoarerna ska få böta eller inte få pröjs. Det meddelar nu trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

  • Publicerad 19:00, 9 feb 2019

Klagomålen har varit många och kritiken stor på årets snöröjning, framförallt skicket på trottoarerna. Nu ger staden många av de som klagat rätt.

Här svarar Helldén (MP) på snöilskan

Trafikkontoret har varit ute och inspekterat hur det sett ut på trottoarerna i staden och många platser får underkänt. Entreprenörerna har antingen slarvat eller missat sanda på vilket lett till halk-kaoset.

Nu ska staden sträcka upp de som inte skött jobbet och de kommer antingen få betala böter, oklart hur mycket, eller inte få betalt.

– Stockholmarna måste få en bättre snöröjning, inte minst av gångytor och trottoarer. Den snöröjning som finns idag måste också fungera. Därför är det uppseendeväckande att vissa entreprenörer inte skött sitt åtagande, säger Daniel Helldén, i ett pressmeddelande samtidigt som han betonar att många entreprenörer gjort sitt jobb.

Enligt Daniel Helldén är trafikkontorets kontroller, men också medborgarnas synpunkter och klagomål till staden, på snöröjningen och halkbekämpningen viktiga för att se till att jobbet görs rätt.

– Därför är det bra att staden nu kommer att utdöma viten för entreprenörer som inte levt upp till vad de åtagit sig. När stockholmarna inte fått den service vi gemensamt betalar för är det självklart att staden måste agera, säger Daniel Helldén (MP).