Nyöppnat. Karbyhallens platschef Lena Mårtensson och Anders Mårtensson satsar på padel. Foto: Privat

Nu tar de succésporten till Norrort

Padeltennisen har snabbt vuxit och blivit en populär sport i Sverige. Nu får Norrort sin första padelbana.

  • Publicerad 12:00, 7 aug 2017

Karbyhallen, intill Karbyskolan i Brottby, som från början var en tennishall köptes av entreprenören Anders Mårtensson 2011 och har på senare år varit gym och en plats för badminton- och innebandyspel.

Nu satsar de vidare på racketsporten padel.

– Vi har haft planer på det ganska länge, och till och med tittat på nya lokaler för att kunna bygga mer än en bana. Men det har varit jättesvårt att hitta lokaler, för det krävs så hög takhöjd, säger Anders Mårtensson.

– Då tänkte vi att vi kunde använda gamla Karbyhallen och tar en av de gamla tennisbanorna och bredda utbudet här.

Nu står en padelbana färdig i Karbyhallen och elektriker håller just nu på att jobba med en speciell belysning som behövs för padel.

– På onsdag kväll kör vi så att man får komma ner och kika och sedan kan man boka banan, säger Anders Mårtensson.

2009 byggdes den första padelbanan i Sverige, i Båstad, och efter det har sporten växt rekordsnabbt. Anders Mårtensson ser en fortsatt stor efterfrågan och letar vidare efter en större lokal.

– Ja, det gör vi. Jag och en kompanjon hade ett stort projekt på gång i Upplands-Väsby, där vi skulle haft åtta banor, men det sprack av politiska skäl, säger han.

– Vi vill ha en större rackethall eller en hall bara för padel, sex till åtta banor, någonstans norr om Stockholm.

Anders Mårtensson har marknadsfört sin bana via Facebook, och har redan fått många mejl om banan. Han räknar med att locka folk från grannkommunerna också.

– Det är folk även långt utanför Vallentuna, någon från Norrtälje och inne från stan, så det verkar väldigt positivt. Padelspelare är vana att åka långt på grund av att det finns så få banor, säger han.

Från och med onsdag kommer man att kunna boka banor, via karbyhallen.se.

Padel är en väldigt stor sport i Spanien och Sydamerika.

Spelas oftast som dubbel mellan två par spelare.

Spelplanen är som en miniatyr av en tennisbana med måtten 10x20 meter. Nätet är 88 centimeter högt.

Banan är kringbyggd av 4 meter höga väggar av glas eller tegel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09